Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince başlatılan MHRS tanıtım faaliyetleri eş zamanlı olarak ilçelerde de gerçekleştirildi. Yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, uygulamanın vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti. 

Delier; “Birliğimiz ve bağlı sağlık tesislerimizde Merkezi Hekim Randevu Sisteminin yüzde 20 oranında olduğunu tespit ettik ve bu oranın yüzde 50 üzerine çıkarılması için tanıtım çalışmaları başlattık. Tanıtım çalışmalarımızı başlatmadan önce birlik olarak üç ana amacımızı belirledik. Bunlardan ilki, MHRS' nin hastanelerde muayene öncesi bekleme süresini ortadan kaldırıp, hastane ve poliklinik önlerindeki kalabalıkları azaltarak herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlanması ve vatandaşların kendi zamanlarını doğru yönetmeleri. Diğeri, Hastanelerde kaynak kullanım ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetlerinin verim ve kalitesinin artırılmasıyla MHRS verileri sayesinde sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmak. Son olarak ise hastanelerdeki hekim iş gücünün etkin kullanımını sağlamak. Bu üç amacımızı temel alarak, tanıtım için emek sarf eden arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlara 7 bin 500 broşür dağıtıldı ve tanıtım amaçlı 200 adet afiş asıldı, Sinop ve ilçelerimizde caddelerde pazar alanlarında, Sinop Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Adliyesi gibi birçok kamu kurum ve kuruluşları da MHRS tanıtımları kapsamında ziyaret edildi” dedi.

Merkezi hekim randevu sistemini tanıtmak için çalışan personellerin tamamen gönüllü olarak bu işe emek verdiği ve tanıtım çalışmalarından önce MHRS Tanıtımı ve Diksiyon eğitimini verildiği öğrenildi. Çalışmalar kapsamında; Merkezi Hekim Randevu Sistemi nedir, buradan nasıl randevu alınır, internetten veya mobil uygulamaların kullanımı nasıl yapılır gibi vatandaşların öğrenmesi gereken tüm konularda bilgiler verildi.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi Hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlar bu çalışmalardan çok memnun kaldı, mobil uygulama ve internetten randevu alabileceklerini öğrenen vatandaşlar MHRS tanıtımı için gönüllü olan personellere teşekkür ederek olumlu geri dönüşler alındı. Merkezi Hekim Randevu Sisteminin tanıtım çalışmalarının yılsonuna kadar devam edeceği ve çalışmalar sonucunda MHRS kullanım oranının yüzde 50’nin üzerine çıkarılması hedeflenmekte olduğu da öğrenildi.

 
 
Editör: Vitrin Haber