Sinop’ta Merkez trafo yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle Cumartesi gecesi 12 ile sabah 7 saatleri arasında uzun süreli elektrik yaşanan enerji kesintisinde sağlık tesislerinde tedavi gören veya evlerinde oksijen tedavisi alan hastalar Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile mağdur edilmeden sağlık hizmetleri kesintisiz yürütüldü.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu kesinti öncesinde sağlık tesislerinde gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Reyhanlıoğlu; “Hafta sonu planlı olarak yapılan elektrik kesintisinde tüm önlemlerimizi öncesinden aldık. Kesintinin yapılacağı bilgisinin tarafımıza ulaşması üzerine derhal Sağlık Müdürlüğümüz ve teşkilatımıza bağlı hizmet birimlerimiz ile organize olarak Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için ivedi bir şekilde çalışmalara başladık.

Sağlık tesislerimizin ve hekimlerimizin bilgisi dahilinde evlerinde elektrik enerjisine bağlı olarak çalışan ev tipi ventilatör kullanan tüm hastalarımıza Müdürlüğümüzce oluşturulan çağrı merkezi ve evde bakım ekiplerimiz aracılığı ile kısa süre içerisinde ulaşıldı. Ulaşılan hastaların elektrik enerjisine bağımlı ev tipi ventilatör, oksijen kondansatörü vb. cihazlar kullananların durumları sorularak sıkıntı yaşayabileceği düşünülen tüm hastalarımız ekiplerimiz tarafından sağlık tesislerine transferleri gerçekleştirildi. 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri hastanelerimiz ve sağlık tesisi yönetici ve personellerimizin üstün gayretleri ile ulaşılan ve transferleri gerçekleştirilen hastalar evlerinden alınarak sağlık tesislerimize sorunsuz bir şekilde getirilerek tedavileri kontrol altına alındı. İlgili kuruluş tarafından enerji verildikten sonra yine Müdürlüğümüz koordinasyonu ile hastalarımız ikamet ettikleri adreslere teslim edildi.

Biz her daim sağlık hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi ve mağduriyet yaşanmadan sürdürülmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı sürdürüyoruz. Bu tip durumlarda asla mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla mücadele eden 112 Acil Sağlık ekiplerimiz, Evde Sağlık Hizmetleri birimlerimiz, sağlık tesisi başhekimlerimiz, yöneticilerimiz ve emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber