Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlık'ta Dönüşüm çalışmaları kapsamında sil baştan yapılan teşkilatlanma çalışmaları kapsamında boşalan İl Sağlık Müdürlüğü görevine Yozgat Şefaatli İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Cesur getirildi. Daha önce Yozgat'ta bir çok başarılı hizmete imza atan Cesur geçen hafta itibariyle Sinop'ta ki görevine başladı. Sinop'ta bir çok başarılı hizmete imza atmak istediklerini dile getiren Cesur, devraldığı hizmet bayrağını daha ileriye taşımak istediğini söyledi.

Sinop’u çok candan ve samimi bulan Cesur Sinop’ta tanıştığı insanlar için “Sanki bütün insanlar tanıdık gibi geliyor. Hiç yadırgamadım. Bende anlayamadın bütün insanları sanki daha önce görmüş gibiyim” dedi.
Sinop’un Sağlık bakımından durumunu ele alan Cesur, “Tabiki bazı eksiklikler var ama bunları bizden önceki arkadaşlar gayret etmişler tamamlamaya çalışmışlar. Fakat tamamlananlar olduğu kadar tamamlanmayanlar da var bizde bu tamamlanamayan projeleri ve işleri tamamlayabilmek için çalışacağız ve görevimiz sürecince Sinop’a güzel katkı ve yatırım sağlayacak projelere imza atabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Abdullah Cesur Kimdir?

İl Sağlık Müdürü Abdullah Cesur 1961 Kahraman Maraş’ta doğdu. İlk ve Orta Öğretim hayatını Maraş’ta tamamlayan Cesur 1990 yılında Adana Çukurova Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Yozgat ili Devlet Hatanesi’nde Acil bölümüne atandı. 112 servislerinin kurulmasıyla 112 Şube Müdürlüğüne başladı. Kurucu 112 Şube Müdürlüğü yaptı daha sonra Sağlık Müdürü Muavinliği en sonunda da Yozgat Devlet Hastanesi’nde 10 yıl boyunca Başhekim Yardımcılığı yaptı. Son olarak ta Şefaatli İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yöneten Cesur yeni görevi için Sinop’a atandı.

Editör: Vitrin Haber