Son zamanlarda saçınızı taradığınız zaman tarağa her zamankinden fazla saç teli geldiğini mi görüyorsunuz? Bu durumda ilk olarak yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekir. Özellikle 40’lı yaşlarını geçen erkeklerin büyük bir çoğunluğu bu durumla karşı karşıya kalmaktadır. Diyabet, vitamin bozuklukları, otoimmün bozuklukları, uykusuzluk ve stres saç dökülmesine sebep olan unsurlar arasındadır. Fakat genetiğin saç dökülmesinde çok etkili olduğunu söyleyebiliriz. Saç dökülmesine ne iyi gelir? Sorusunun cevabı ise bu sorunu yaşayan erkekler ve kadınlar tarafından çok merak edilmektedir.
Dökülen saçlarımızın yerine yeni saçlar çıkmadığı için insanlar kendisine olan güveni zaman içerisinde kaybederek toplum karşısına çıkma konusunda soru işaretleri yaşayabiliyor. Bu tarz bir durumla karşılaşmamak ve saç dökülmesini durdurmak istiyorsanız tüketeceğiniz bazı doğal gıdalarla bunu sağlayabilirsiniz.
Saç dökülmenizi engelleme özelliğine sahip olan gıdaları sizlerle yazımızda paylaşacağız.
Somon Balığı
Saçlarımız tıpkı tırnaklarımızda da olduğu gibi proteine bağlı olarak büyür ve gelişir. Bu yüzden saçlarınızın güçlenmesini ve yeni saç tellerinizin çıkmasını istiyorsanız mutlaka bol miktarda protein tüketmeniz gerekiyor. Saçlarımız için hayati önem taşıyan keratinin üretilmesi için de vücudumuz proteine ihtiyaç duyar.
Somon balığı, sahip olduğu Omega 3 yağ asitleri ve vitaminlerle beraber saçlarımıza çok iyi gelmektedir. Bu yüzden düzenli bir şekilde tüketmeniz gerekiyor.
Bal
Saç dökülmesine doğal çözüm olarak tüketebileceğiniz diğer bir gıda ise baldır. İncelmiş olan saç tellerinizi güçlendiren balın saç dökülmesi üzerinde etkili olduğu yapılan bilimsel araştırmalar ışığında da tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalarda %90 bal ve %10 sudan oluşan bir karışımın saça uygulandığı zaman 4 haftalık bir süreçte saçın eskisinden daha kuvvetli olduğu görülmüştür.
Ceviz, Badem, Fındık
Ceviz, fındık ve bademin Omega 3 ve Omega 6 yaş asitleri bakımından zengin besinler içerisinde yer alır. Bu besinleri bol bol tüketmenizin saçlarınız için çok faydalı olacağını görebilirsiniz. Bu gıdalar doğal antioksidanlara sahip olduğu için saç kaybını da büyük ölçüde önleyecektir. Yapılan klinik araştırmalarla dökülmeyi %86 oranında engellediği görülmektedir. Hatta bu listeye susamı da ekleyebilirsiniz.
Ispanak
Kelliğe iyi gelen besinler arasında ıspanakta yer almaktadır. Temel Reis çizgi filminden sonra akıllardan çıkmayan ıspanak, özellikle kadınlarda görülen saç dökülmelerinde çok etkili olmaktadır. Ispanağın içerisinde yer alan yüksek miktarda C vitamini ve demirle beraber D2 vitamini de saç dökülmesini engellemektedir. Mevsime uygun yeşilliklerle beraber salata şeklinde tükettiğiniz zaman saçlarınız öncesine göre daha güçlü hale gelecektir.
Kaynak : Doğal Tedavi Merkezi

ADVERTORİAL

 
 
Editör: Vitrin Haber