Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Hastaneleri bünyesinde evde sağlık hizmetini sunan tüm ekipler periyodik aralıklarla yatağa bağımlı hale gelmiş yürüyemeyecek kadar engelli hastaları ve ailelerini evlerinde, ihtiyaca göre dalında ilgili uzman personellerle birlikte planlı bir şekilde ziyaret ederek muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakımlarını yapıyor. Aynı zamanda sosyal, psikolojik ve rehabilite edici tedavilerini aile ortamında sağlayarak çok önemli bir görevi yerine getiriyor.  

Sinop Merkezde yaşayan 76 yaşında Veliye Çakır, yaklaşık 6 yıldır geçirilmiş Serebrovasküler hastalık ve hipertansiyon rahatsızlığı sebebiyle yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmetinden aktif olarak faydalanan bir hasta. Hastanın eşi Yakup Çakır yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu dile getirdi. 

Hastanın psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğu için evde sağlık ekipleriyle görüştüğünü ekiplerinde psikolog eşliğinde hemen ziyaret planladığını bugüne kadar olan tüm sağlık ihtiyaçlarında her zaman destek olunduğunu ve bundan dolayı çok dua ettiğini söyledi. Allah Devletimize zeval vermesin dedi.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; 2 Uzman, 9 Pratisyen doktor ve 50 Sağlık personeli eşliğinde merkez ve ilçelerimizde toplam 943 hastamıza hizmet vermekteyiz. 2022 yılı boyunca evde sağlık hizmeti alan hastalarımızı yöneticilerimizin de katılımı ile evinde ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hastanın genel durumunu ve hastalığının seyrini görüp onlara yalnız olmadıklarını her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirip, hastalara küçük anlamlı hediyeler takdim ederek moral vermeyi hedefliyoruz. Öte yandan hastanın tedavi süresince karşılaştığı olumlu veya olumsuz durumlar hakkında geri bildirimler alarak, hasta memnuniyetini artırıp hizmet kalitemizi yükseltmeyi planlıyoruz’’ dedi.

Evinde ziyaret edilen hastaların sağlık harici sosyal anlamda ki sıkıntıları not alınarak ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ilgili kurumlara Sinop İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile hasta adına ulaşılıyor. Çok gereklilik oluşmadığı sürece hastaların tüm sağlık ihtiyaçları evlerinde gideriliyor.  

Evde sağlık hizmeti sunan ekiplere yöneticilerinde eşlik edeceğini bu ziyaretlerin yıl boyunca ve sürekli yapılacağını belirten Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; “Ziyaretler sayesinde ortaya çıkan sonuçların Sinop halkına sunulan hizmetin iyileştirilmesine katkı sağlayacağını, sağlık hizmeti veren çalışanlar ile hizmet alan hasta ve yakınları arasında karşılıklı güven duygusunun artacağını belirtti. Ziyaretlerde hasta ve yakınlarının sıkıntılarının dinleneceği ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına neler yapılabileceğini görüşeceğiz" diye konuştu.
 Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu bu hizmetlerin yapılmasına verilen katkıdan dolayı tüm ekibe ve ziyarete eşlik eden yöneticilere teşekkür etti.
 

Editör: Vitrin Haber