Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, esnaf ve vatandaşların aşıya ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kurulan aşı merkezlerine bir yenisi eklendi. Halk pazarı güzergahı üzerinde bulunan Cumhuriyet İlkokuluna kurulan randevusuz aşı merkezinde her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri pazara gelen vatandaşlar randevu almaksızın aşılarını olabilecekleri. 

Okulun dışına asılan yazı ile duyurusu yapılan merkeze ilk gün ilgi yoğun oldu. Pazara alışveriş yapmak için gelenler, alışverişini yapıp geri dönenler ve iş yoğunluğundan fırsat bulmayan esnaf yakınındaki bu merkezde aşısını yaptırdı. İki farklı aşı çeşidi de burada vatandaşlar için hazır tutuldu. İlk doz veya ikinci doz aşısını olmak için buraya gelenler yapılan kısa bir kayıt işleminin ardından randevusuz olarak hizmete ulaşım sağlayabildi. Açılan 2. randevusuz aşı merkezi olma özelliğini taşıyan bu merkezle ildeki aşılama oranlarının daha da yükseltilmesi amaçlanıyor. 

TÜM VATANDAŞLARIMIZI AŞI MERKEZLERİİZE BEKLİYORUZ
Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan aşı merkezlerine vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Murat Gümüş, aşı yaptırmamış vatandaşları da randevusuz aşı merkezlerine beklediklerini söyledi. Gümüş; “Bugüne kadar açtığımız 2. merkezimiz oldu. Daha önce Aşıklar Düğün Salonu’nda bir merkezde aşılama yapıyorduk. Pazarın kurulduğu günlerde özellikle aşı yaptırabilecek kişilerin yoğunluğunun arttığı düşünülerek pazar alanının yanında bir okulda da randevusuz aşı merkezi açmayı düşündük. Vatandaşlarımızın da ilgisiyle karşılaştık. İlerleyen günlerde de bu ilginin daha da artmasını Yoğun bir aşılama yapmayı bekliyoruz. İnşallah kısa zamanda tüm nüfusumuzu aşılayarak toplumsal bir bağışıklık sağlama adına önemli bir adım atmış oluruz. Aşı olmazsak Kovid-19’a yakalandığımızda ağır geçirme ihtimalimiz daha fazla olacaktır. Aşı bunlardan korunmamıza fayda sağlayacaktır Aşı yaptırmamız kendimiz için fayda sağlayacaktır. Vatandaşlarımızı Pazartesi ve Perşembe günleri 9.30 – 16-30 saatleri arasında randevusuz olarak aşılarını yaptırmaları için merkezimize bekliyoruz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber