Sinop'ta Belarus Türk ortaklığında faaliyetini sürdüren Polesie TR Oyuncak Fabrikası çalışanları Kızılay'a kan verdi. Gün boyunca fabrika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 40 kişi kan bağışında bulundu. 
Pandemi nedeniyle kan stoklarının azaldığını belirten Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Muharrem Coşkuner, Sinopluları kan bağışında bulunmak üzere Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi'ne davet etti.

KAN STOKLARI AZALDI, KAN VERİN
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vatandaşların kan bağışı yapma konusunda tedirginlik yaşadıklarını belirten Dr. Coşkuner, "Sinop halkımızdan özellikle kan bağışında bulunmaları konusunda ricada bulunuyoruz. Çünkü kan bağışçısı varsa, kan var demektir. Yoksa hastalarımız ve hasta sahiplerimiz büyük sıkıntı yaşıyorlar. Şu anda pandemi önceki sayıları maalesef tutturamıyoruz. O yüzden kan stoklarında sıkıntı yaşıyoruz. Sinop Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimizde de kan bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Vatandaşlarımızda pandemi konusundaki tedirginliği var. Ancak kan ihtiyacı da bitmiyor. Biz en hassas ve tedbirli bir şekilde önlemlerimizi alarak çalışıyoruz. Biz pandemi kapsamında tüm tedbirlerimizi aldık. Hiç çekinmeden kan bağışında bulunabilirler" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber