Sinop Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerde ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak amacıyla okullarda diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirildi. 

Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimi Ahmet Gürbüz ve kurum personelleri il genelinde Anaokulu, 1., 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerini okullarında ziyaret ederek, diş bakımının önemini anlattı.
Son olarak Sinop Özel Büyük Mavi Düşler Anaokulunu ziyaret eden Sinop Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, miniklere diş bakımı hakkında bilgiler verdi. 

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimi Ahmet Gürbüz, proje kapsamında koruyucu diş hekimi uygulaması yaptıklarını söyledi. Gürbüz; “Sağlık Bakanlığının, toplum sağlığı merkezlerince yapmış olduğu bir proje bu. Proje kapsamında koruyucu diş hekimi uygulaması yapıyoruz. Öğrencilerimize flor uygulaması yapıyoruz. Bunun akabinde de diş macunu ve diş fırçası dağıtarak, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını yükselterek çürük oranını düşürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Çocuklarla birebir iletişime geçerek daha kalıcı bir çözüm üretilebileceğinin altını çizen Diş Hekimi Ahmet Gürbüz, Proje kapsamında il genelindeki Anaokulu, 1., 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine diş fırçası ve macunu dağıttıklarını söyledi.  Gürbüz; “Çocuklarla birebir iletişime geçerek daha kalıcı bir çözüm üretileceği düşüncesindeyiz. Bu anlamda bu projenin önemli olduğu kanısındayım. 

Proje kapsamında okullarında ziyaret ettiğimiz Anaokulu, 1., 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine diş fırçası ve macunu dağıtıyoruz. Flor uygulamasını ise anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerine yapıyoruz. 
Şu ana kadar merkezde bulunan tüm ilkokullarda diş fırçası ve macunu dağıtımını gerçekleştirdik. Sadece 5 okulumuz kaldı onları da bu hafta içerisinde dağıtacağız” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber