SES Sinop İl Temsilciliği Başkanı Ayhan Çalık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde etkinlik yapmak isteyen Hak-iş’e bağlı Özsağlık-iş sendikası temsilcilerinden oluşan grubun acil serviste oldukları sırada, hastalarla ilgilenmelerine engel oldukları gerekçesiyle kendilerini uyaran Acil Servis Doktoru Derya Kömür’e şiddet uyguladığını iddia etti.

Sağlıkta şiddetin karşısında olması gereken bir sendikanın temsilcilerinin kadın bir sağlıkçıya hem de Dünya Emekçi Kadınlar Gününde böyle bir yaklaşımda bulunmuş olmasının kabul edilemez olduğunu belirten SES Sinop İl Temsilciliği Başkanı Ayhan Çalık, yaşanan olayı kınadıklarını ve şiddet mağduru Doktor Derya Kömür’ün arkasında olduklarını söyledi. Çalık; “Sağlık emekçileri uzun zamandır sağlıkta şiddet konusunda etkin bir yasa çıkartılması için mücadele vermektedir. Henüz bu konuda somut bir sonuç elde edilemediği gibi hala yurdun çeşitli bölgelerinde her gün sağlık kurumlarında sağlık çalışanlarına şiddet olayları yaşanmaya devam etmektedir. 

Bunun bir örneği de 08.03.2022 tarihinde ilimiz Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaşanmıştır. Dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle sendikal çalışma yapmak için işçi sendikalarından Hak-iş’e bağlı Özsağlık-iş sendikası temsilcilerinden oluşan 8-9 kişilik bir grup acil servise gelmiştir. Acil serviste kalabalık oluşturup fotoğraf çekilmeye çalışılınca Acil servis nöbetçi doktoru Dr. Derya Kömür kendilerini kibarca uyararak acil servisin çalışmasını engelleyecek bir durum yarattıklarını ayrıca acil servis ortamında hasta mahremiyeti açısından fotoğraf çekilmesinin uygun olmadığını ifade etmiştir. Bunun üzerine sendika temsilcilerinin kendisine “Sen kendi işine bak.” , “Biz yetkili sendikayız, istediğimiz yerde dururuz, fotoğraf da çekeriz.” gibi sözler sarf etmesi ve aralarında bulunan erkek bir sendika görevlisinin işaret parmağını sallayarak üzerine yürümesi nedeniyle doktor hanım beyaz kod verip yardım istemek zorunda kalmıştır. Olay yerine gelen güvenlik görevlileri, şahısları acil servisten uzaklaştırmıştır. 
 Bir grup sendikalının özellikle de Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bir kadın doktora böyle bir olay yaşatmasını şiddetle kınıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak üyemiz Dr Derya Kömür’ün sonuna kadar arkasında olacağız” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber