Sinoplu İşadamı Hüseyin Yüksek Gerze Devlet Hastanesine merhum annesi adına modern bir diyaliz ünitesi kazandırdı. 30 kişilik Fatma Yüksek Diyaliz Merkezi  10 Mayıs'ta hizmete giriyor.

Sinop Gerzeli hayırsever işadamı Hüseyin Yüksek, Gerze'ye büyük ihtiyaç olan diyaliz ünitesi hediye ediyor. İşadamı Hüseyin Yüksek'in merhum annesi Fatma Yüksek adına yaptırdığı kompleks, kabul ve dinlenme alanına sahip. 12 yataklı olarak planlanan diyaliz ünitesinde kadın ve erkek hastalar için ayrı soyunma ve giyinme bölümleri demevcut. Ünitede ayrıca su sistemi odası, HBS AG (+) ve HVC (+) hastalar için iki adet izole oda ve acil bakım tedavi odası ve engelli lavabo ve tuvaletleri bulunuyor. Diyaliz ünitesinde yatak bazına 7 metrekare düşecek şekilde diyaliz alanları planlandı.  

Diyaliz merkezinin 10 Mayıs tarihinde hizmete gireceğini söyledi. Yüksek: "Tedavi olmak için Gerzeli hastaların Sinop’a veya başka yerlere gitmemesi ve Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi olmaları hayali ve gayreti içerisindeyim. Bu anlamda da ilk adımımızı diyaliz merkezi yapmak suretiyle atıyoruz. Biz nasıl kazanıp devlete vergi veriyorsak büyüdüğümüz topraklara ve oranın insanlarına da öyle hizmet etmemiz gerekiyor" dedi. 

Gerze Devlet Hastanesine bağışlanan modern diyaliz merkezi 10 Mayıs 2021 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacak.

Editör: Vitrin Haber