Sinop Gerzeli hayırsever işadamı Hüseyin Yüksek, Gerze'ye büyük ihtiyaç olan diyaliz ünitesi hediye ediyor. 30 metrekare kabul ve dinlenme alanına sahip, 12 yataklı olarak planlanan diyaliz ünitesinde kadın ve erkek hastalar için ayrı soyunma ve giyinme bölümüne sahip olacak. Ünitede ayrıca su sistemi odası, HBS AG (+) ve HVC (+) hastalar için iki adet izole oda ve acil bakım tedavi odası ve engelli lavabo ve tuvaletleri bulunacak. Ünitede yatak bazına 7 metrekare düşecek şekilde diyaliz alanları planlandı.  

Konuyla ilgili Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Özkan ve İdari ve Mali İşler Müdürü ile birlikte çalışma başlatan İşadamı Hüseyin Yüksek diyaliz merkezini 30 gün içerisinde hizmete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yüksek, " Şu anda mevcut hastanemizde Diyaliz Hasta Bölümümüzde kapasitenin yeterli olmayışından dolayı hastalarımız Sinop’a veya farklı bir il ve ilçeye sevk ediliyor. Başhekimiz ve hastane müdürümüzle görüşerek hastanemizde diyaliz merkezi ünitesinde yatak sayımızın artırılabileceğini belirttim. Kendileri de İl Sağlık Müdürlüğü ve gerekli kurumlarla görüştüler ve onayı aldılar. 

Tedavi olmak için Gerzeli hastaların Sinop’a veya başka yerlere gitmemesi ve Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi olmaları hayali ve gayreti içerisindeyim. Bu anlamda da ilk adımımızı diyaliz merkezi yapmak suretiyle atıyoruz. Biz nasıl kazanıp devlete vergi veriyorsak büyüdüğümüz topraklara ve oranın insanlarına da öyle hizmet etmemiz gerekiyor. Gerze Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi, içerisinde doktorlarımızın dinlenme odaları ile hasta yakınlarının bekleme salonları, 1. Basamak yoğun bakım ünitesi ve diğer birimlere dönüşebilecek şekilde negatif-pozitif izolasyon odası olacak şekilde daha modern bir binayı 200 metre kare alana inşa ediyoruz" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber