Samsun’un Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan 3. Nolu 112 İstasyonu ve hava ambulansı pisti heliportun açılışı yapıldı. Yeni istasyon sayesinde Samsun-Sinop kara yolunda meydana gelen kazalara kısa sürede müdahale edilebilecek.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde ilk olarak, istasyon ve heliport inşaatında ekibi ile inşaat işçisi gibi çalışan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın konuşma yaptı. Aytaç Akın yaptığı konuşmada, “14 Ocak 2015 tarihinde başlamış olduğumuz helikopter pisti ve 112 Acil İstasyonu binası inşaatını bitirmiş bulunmaktayız. Yeni binamızın hizmet vermeye başlaması ile Samsun-Sinop kara yolunda meydana gelen kazalara kısa sürede ulaşabilmekte, yangınlara ve sıkışmalı araç kazalarına itfaiye ile birlikte daha hızlı müdahale edebilmekteyiz. Bafra helikopter pisti için 7 ayrı bölge seçilmiş ve 112 helikopter pilotları tarafından bu görmüş olduğunuz alan uygun görülmüştür. Helikopter pistimiz etrafı kapalı, 24 saat hizmet veren 112 ve itfaiye çalışanlarının gözetimi altında olduğundan Samsun’dan helikopter kalkışında ortam uygunluğu sürekli denetlenmekte ve bu sayede vakit kaybı önlenmektedir” dedi.
Aytaç Akın’ın konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan teşekkür konuşması yaptı. Halis Arslan’ın konuşmasının ardından heliport ve 112 istasyonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdimi Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından yapıldı.

İbrahim Şahin plaket takdiminden sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu tarz projeler gerçekleştirildiğinde mutlu oluyoruz. Yıllar öncesinde söylenen, ‘Almanya’dan turist gelmiş, hastalanmış özel uçakla almaya gelmişler’ sözlerini hepimiz hatırlarız. İşte helikopter burada. Bugün gelinen nokta hafife alınması gereken bir nokta değil. Bazı aksaklıklar olacak ama bilin ki sağlık konusunda inkar edilemez mesafeler alındı. Böyle bir pistin Bafra’ya kazandırılması çok önemli.”
Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı.
 
Editör: Vitrin Haber