Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde kent merkezinde faaliyette bulunan fırınları denetledi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, gramaj, genel temizlik, tertip-düzen ve fiyat tarifesi standartlarına uygun üretim yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Ekmek fırınlarına yönelik yapılan denetimlerin periyodik olarak Ramazan ayı boyunca ve yıl içerisinde de devam edeceğini belirten Sinop Belediyesi Zabıta Müdürü Emrah Nogay açıklamasında; "Fırınlarımızı Ramazan nedeniyle denetlemeye başladık. Tüm fırınlarımıza 2 gün müsaade verdik. Bu günden itibaren 2 gün içerisinde eksiklerini tamamlamaları gerekiyor. 2 gün sonra tekrar denetim gerçekleştireceğiz. Bu nedenle denetim altındaki fırınlarımızın verilen süre içerisinde eksiklerini tamamlamamaları durumunda fırınlar mühürlenecek" dedi.

Bu tür denetimlerin önemine değinen Nogay ayrıca: "Ramazan öncesinde ekiplerimizle fırınlarımızı denetledik. Ekmeğin üretime başlama aşamasından, tezgaha gelinceye kadar tüm aşamaları denetlendi. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyin üstündedir" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber