Amacı sadece insana ve insan sağlığına hizmet olan evde sağlık hizmetleri birimleri Sinop Merkez ve ilçelerde normal süreçte devam ettiği gibi pandemi sürecinde de aralıksız devam ediyor. 

Bu kapsamda önceden kayıtlı ve planlanmış evde hasta ziyaretleri yapılmakta ve yapılan ziyaretlerde; hastaların rutin muayeneleri, devam etmekte olan ilaç uygulamaları, pansuman ve benzer tıbbi bakım işlemleri, diş tedavisi ile ilgili tüm iş ve işlemler hasta memnuniyeti öncelik edinilerek Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından özveri ile yürütülüyor.

Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri evlerde gerçekleştirdikleri hasta ziyaretlerinde hastaların düzenli olarak yapılan tıbbi bakımlarının yanı sıra hastanın ailesine de hasta bakımıyla ilgili eğitimler veriyor. 

Hastaların sağlık tesislerinde devam etmesi gereken tıbbi tedavileri için gerekli randevular da direkt olarak alınıp sağlık tesisine nakli gerçekleştiriliyor. İl dışı sevk yapılması gerekli görüldüğü takdirde yine nakil işlemlerinin yapılması ve takibinin sağlanması gibi iş ve işlemler evde sağlık hizmetleri ekipleri tarafından yürütülüyor.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Hizmetlerini eksiksiz ve özveri ile sürdüren müdürlüğümüze bağlı görev yapan tüm Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” denildi. 

 

Editör: Vitrin Haber