Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Ebru Çebi Doğan, yaz aylarında beslenmede serinleten içeceklerin tüketilmesinin önemli olduğunu bildirdi. 
     
Doğan, yaptığı açıklamada, serinleten içeceklerin içilmesi durumunda vatandaşların yaz sezonunu daha canlı ve daha rahat geçirebileceklerini belirtti. 
     
Buzlu su içerisine limon dilimleri ve taze nane yaprağı eklendiğinde, ayrıca bir şişe maden suyu ile yapılacak ayranın yazın bunaltan sıcaklarında sağlıklı bir serinletici olduğunu aktaran Doğan, her gün en az 2-2,5 litre sıvı alınması gerektiğini ifade etti. 
     
Sıcakların etkisiyle artan terleme su ve mineral kaybı sonucunda bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri görülebileceğini vurgulayan Doğan, günlerin uzamasıyla birlikte öğün düzeninde meydana gelebilecek değişikliklerin sağlık açısından da dikkat edilmesi gereken unsurlardan olduğuna değindi. 
     
Sıcak havalarda besinlerin bozulma riskinin arttığını vurgulayan Doğan, besin zehirlenmelerinin, özellikle yaz aylarında artan hastalıklardan olduğunu, çoğunlukla hafif seyirli ve kısa süreli hastalıklar olmalarına karşın, zehirlenmeye yol açan besinle ve kişiyle ilgili bazı faktörlerin, hastalığın zaman zaman daha ağır seyretmesine, hatta ölümcül olmasına kadar yol açabileceğini sözlerine ekledi. 
Editör: Vitrin Haber