Sinop'un dikmen ilçesinde içerisinde 3 sağlık biriminin bulunduğu tam donanımlı merkezin inşaatı tamamlandı. Konuyla ilgili Vitrinhaber'e açıklama yapan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, içerisinde Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunun bulunduğu Dikmen Entegre Sağlık Merkezi inşaatının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi.

DİKMENLİLERE 24 SAAT KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Sinop’un tüm ilçelerinde son teknolojiye sahip, modern ve ulaşılabilir sağlık yatırımlarının bir bir tamamlanarak hizmete açıldığını kaydeden Dr. Nazım Maviş: "Son olarak Dikmen ilçemizde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Dikmen Entegre Sağlık Merkezinin geçici kabulü yapılarak Sinop İl Sağlık Müdürlüğüne teslimi gerçekleştirildi. Toplam 2 bin 243 metrekare alana iki katlı olarak inşa edilen yeni entegre sağlık merkezinde, 3 aile uzmanıyla birlikte Dikmenlilere 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunulacak" dedi.  

Sinop’un tüm ilçelerinde güçlü bir sağlık yatırım hamlesi başlattıklarını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Gerze'mizin ardından Dikmen’imizde de temelini attığımız Entegre Sağlık Merkezi’mizi hızlı bir şekilde tamamladık. İnşallah içerisindeki tefrişatın da tamamlanmasıyla birlikte hemşerilerimizin hizmetine sunulacak” diye konuştu.

DİKMENLİ HEMŞERİLERİMİZ BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETİNE KOLAYCA ULAŞACAK
Önceden Dikmenli vatandaşların, en basit bir sağlık ihtiyacı için ya şehir merkezine, ya da çevre illere gitmek durumunda kaldığını hatırlatan Maviş, “Hemşerilerimiz açısından eziyetli olan bu duruma son veriyoruz. Şimdi Dikmenli hemşerilerimiz yeni entegre sağlık merkezi ile ikamet ettikleri ilçelerde birinci basamak sağlık hizmetine en kolay biçimde ulaşabilecekler. Sağlık merkezimiz 7 gün 24 saat hemşerilerimizin hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

DİKMEN’DE SAĞLIK HİZMETLERİ KALİTELİ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK
Dikmen’de muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin ücretsiz ve kaliteli bir şekilde sürdürüleceğini ifade eden Maviş, Durağan, Türkeli, Erfelek ve Saraydüzü ilçelerindeki sağlık yatırımlarının ise hızlıca tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.
Dikmen Entegre Sağlık Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Maviş sözlerini şöyle tamamladı, “Katkı ve himayeleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya şükranlarımı arz ediyor, Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na, İl Başkanımız Uğur Giresun’a ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Yahya Çınkıl’a süreç içinde göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Entegre sağlık merkezimiz, Dikmenimize hayırlı olsun”.

 

Editör: Vitrin Haber