Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Covid-19 vakalarının artması sebebiyle yapılan test sonuçlarının daha kısa sürede sonuçlanması için Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop’a yeni bir PCR cihazı gönderildi. Sağlık tesisine kurulumu yapılan cihaz sayesinde daha önce 24 saat içerisinde öğrenilebilinen Covid-19 test sonuçlarına aynı gün içerisinde ulaşmak mümkün olacak. 

Hizmete giren yeni PCR cihazı ile birlikte vatandaşların test sonuçlarına daha kısa süre içerisinde ulaşabileceklerini ve bunun da tedavi süreci başta olmak üzere salgından korunmaya büyük katkı sağlayacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, bu önemli cihazın Sinop’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Reyhanlıoğlu; “Pandemi süreninin ilk dönemlerinde Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) laboratuvarında bulunan ve Covid-19 tanısında da kullanılan Real-Time PCR cihazı, yardımcı donanım ve malzemeleriyle birlikte Sinop halkına hizmet verilebilmesi için Sinop Atatürk Devlet Hastanesine tahsis edilmişti.  Nisan ayında tahsisi gerçekleştirilen Real-Time PCR cihazı sayesinde 48 saate çıkan Covid-19 test sonuçları 24 saat gibi kısa bir sürede sonuçlanıyordu.

Son dönemlerde vaka sayılarının artması, bekleyen numunelerin sonuçlanmasını geciktirebileceği için Bakanlığımızca yeni test cihazı gönderilmiş ve sağlık tesisimize kurulumu yapılmıştır. Yeni gelen test cihazı ve tüm laboratuvar ekibinin çalışmaları neticesinde sonuçlar gün içerisinde alınmakta ve veri tabanına işlenmektedir.

Pandemi sürecinde her alanda olduğu gibi laboratuvar çalışmalarında da tüm fedakarlıkları gösteren sağlık personellerimize teşekkür ederiz. PCR Test cihazının sağlık tesisimize kazandırılmasın da emeği geçen tüm yetkililere de Sağlık İl Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber