Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, Gerze Devlet Hastanesi çevre düzenlemesine verdiği destekten dolayı, Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan’a plaket takdim etti. 

Gerze Devlet Hastanesinin çevre ve peyzaj düzenleme talebi üzerine Kamu Hastaneler Birliği ile Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaptığı protokol neticesinde Gerze Devlet Hastanesi bahçesinde yer alan yaklaşık 11 dönümlük boş alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı.
Yaklaşık 11 dönümlük boş alana yaklaşık 1000 adet ağaç ve bitki dikimi yapıldığını belirten Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan “Amacımız hastanemizin içi gibi çevresini de layık olduğu seviyeye ulaştırmaktır. Başhekimlik olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi adına gerçekleştirilecek her türlü faaliyetin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, Sinop Orman İşletme Müdürlüğü olarak çevre ve ağaçlandırma konusunda her zaman kamu kurum ve kuruluşlarının yanınızda olduklarını söyledi. Orhan; “İşletme Müdürlüğü olarak 35 okulumuzda bahçe düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yaptık ve bunu bir görev olarak değil temiz bir doğa ve çevremize yeşilimize önem verdiğimiz için yaptık. Sinop yüzde 60 oranında ormanla kaplı. Sinop işletme müdürlüğü olarak biz yinede 3-4 ilçemizde yaklaşık 3000 dönüm boş alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Gerek ağaç dikiminde gerekse de çevre düzenlemeleri esnasında TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programından) karşılanan personelimizin bize büyük katkıları oluyor. Ağaçlandırma çalışması yaptığımız noktalarda belirli periyotlarda kontroller yapıyoruz, tutmayan veya zarar gören fidanlarımızı kontrol ediyor ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz" dedi.

Gerek Gerze Devlet Hastanesine gerekse de diğer hastanelere vermiş olduğu desteklerden dolayı  Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan teşekkürlerini sunan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, tüm kurumların kaynaklarını birleştirerek daha güzel hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Çolak; “Amacımız bizden sonrakilerinde bu hizmetleri daha ileri taşımalarıdır. Şuan ülkemizde sağlık alanında güzel atılımlar yapılmaktadır. Bunlardan biride gerek finans, gerek enerji, gerekse de kapasiteyi ve sirkülâsyonu daha verimli kullanmaktır” dedi.
Konuşmasında Gerze Devlet Hastanesinin fiziki yapısı hakkında bilgiler de veren Çolak şunları söyledi; “1992 yılında yapılan Gerze Devlet Hastanemizi yatak sayısını azaltmadan, günümüz şartlarına uygun, 2 kişilik banyosu tuvaleti içinde modern bir yapıya dönüştürmeye çalışıyoruz. Her ne kadar hastanemizin kabulü bu güne kadar yapılamamış, mahkeme süreci devam ediyor olsa da oraya aktardığımız kaynaklarla Gerze' de hizmetin kalitesini daha da yukarılara taşıdık.

Gerze Devlet Hastanemiz bünyesinde Dâhiliye Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Genel Cerrah, Uzman Aile Hekimi, Ağustos 2014tarihinde askerlik dönüşü göreve başlayacak Kadın Doğum Uzmanımız ve 57. Dönem mezunları arasından yapılacak uzman Doktor alımlarında Çocuk Doktoru talebimizle Gerze Devlet Hastanesinde iyi bir hizmet vermeye çalışmaktır. Gerek buradaki hekimlerimizin elini güçlendirme gerekse de hastalarımızın başka yerlere gitmemeleri adına Gerze Devlet Hastanesine Endoskopi cihazı alınması için Kamu Hastaneler Birliği olarak kaynak aktarımında bulunuyoruz. 

İnsanlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla özellikle sağlıkta çalışan her arkadaşım bana göre kişisel özveri ile güzel çalışmalar yapıyor." 
Plaket sunumuna Sinop kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, Kamu Hastaneler Birliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Remzi Yeşil, Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefi Ayhan Dursun katıldı. 

Editör: Vitrin Haber