Gerze Devlet Hastanesi Diyaliz ünitesi ve yenilenen Röntgen cihazıyla hizmet çıtasını daha da yukarılara taşıdı.

Gerze Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi, diyaliz sertifikalı bir uzman hekim, bir pratisyen ve üç hemşire ile hizmet kalitesini daha da yükseltiyor.

2013 yılının ağustos ayında hizmete giren Diyaliz ünitesi, uzman kadrosuyla birlikte Gerze ve Dikmen ilçelerinde bulunan Diyaliz hastalarına kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyor. Günde ortalama 8 diyaliz hastasının hizmet aldığı öğrenildi.

Yeni teknolojinin kullanıldığı Diyaliz cihazları sayesinde çevre ilçelerden de hasta kabulü alan Gerze Devlet Hastanesi, sağlık açısından ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

Dijital Röntgen Cihazıyla Hizmete Devam
Hastane diyalizde olduğu gibi röntgen cihazında da dijital ortama geçiş yaptı. Röntgen cihazının sağladığı olanakla birlikte artık hastalar röntgen sonuçlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacak. Sonuçların bilgisayar ortamında incelenmesiyle birlikte hekimler dijital ortamda rahatlıkla test sonuçlarını inceleyebilecekleri belirtildi.

Çağın gerekliliğine uygun bir çalışma yöntemiyle ön plana çıkan Gerze Devlet Hastanesi, işleyiş açısında da ciddi bir atak sergilemeye devam ediyor.

Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tolga Baş Gerze Devlet Hastanesinin yanı sıra Sinop, Ayancık, Boyabat Devlet Hastanelerine de aynı şekilde Dijital Röntgen cihazlarının kurulduğunu ifade ederek, hastanelerimizin önümüzdeki dönemde de yine birçok alanda yeni modern cihazlarla donatılacağını ifade etti. 

Editör: Vitrin Haber