CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’un kanayan yarasına neşteri vurdu. Karadeniz, yıllardır çocuk acil servisi olmadığı için mağduriyet yaşayan Sinopluların sorununu Meclis gündemine taşıdı. Karadeniz, “Sinop’a acilen çocuk acil kurulmalı. Çocuk acil kurulması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

CHP’li Karadeniz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini TBMM Başkanlığı’na iletti. Önergesinde “çocuklarımızın sağlığı geleceğimizin en önemli garantisidir” diyen Karadeniz, “ani sağlık sorunu gelişen bir çocuğun durumunu değerlendiren, yaşama bağlayan acil tedavileri başlatan, gerekirse yoğun bakım ünitesine yönlendiren” hastane biriminin çocuk acil servisleri olduğunu vurguladı.

Ani sağlık sorunu gelişen bir çocuğun tedavisi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) gitmesi için yaklaşık 160 kilo metrelik bir yol kat edilmesi gerektiğini anımsatan Karadeniz, “Sinop halkı çocuk acil servisi bulunmadığı için mağduriyet yaşamaktadır. Sinoplular, çocuklarımıza yönelik kamusal bir sorumluluk bilinci ile ele alınmasını ve Atatürk Devlet Hastanesinde çocuk acil servisi kurulması istemektedir” dedi.

Çocuk acil servisinin Sinop’a kazandırılması için adım atan " Bu bizim asli görevimiz" diyen CHP’li Karadeniz, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti: “Sinop’ta çocuk acil sağlık hizmetlerinde karşılanan sorunları karşı daha etkin ve hızlı hizmet verilmesini sağlamak amacıyla hangi çalışmalar yapılmaktadır? Sinop’ta çocuk acil hastalarında zamanında ve uygun girişim yapılamaması nedeniyle sakat kalan veya hastalık süresi uzayan hastaların, onarılması güç maddi-manevi zararlarla karşı karşıya kalmaması için hangi önlemleri alacaksınız? Sinop ili sağlık yatırımlarında çocuk acil servisi de yapılması planlanmakta mıdır?”
Editör: Vitrin Haber