CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Devlet Hastanesi’nde büyük şovlarla açılan Anjiyo Ünitesi’nin tam olarak faaliyete geçirilemediği iddialarını Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu. Kalp Damar Yoğun Bakım ünitesi inşaatının bitirilmesine rağmen buraya taşınılmadığını da Bakan Akdağ’a ileten Karadeniz, “Sinop Atatürk Devlet Hastanemizin kalp hastalığının tedavisi açısından son derece önemli olan bu üniteleri ne zaman tam olarak faaliyete geçirilecektir?” diye sordu.

Sinop Devlet Hastanesinin anjiyo ile yoğun bakım ünitelerinin tam olarak faaliyete geçene kadar konunun takipçisi olacağını söyleyen Barış Karadeniz, Sağlık Bakanı Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Kalp hastalığının son yıllarda önemli ve çok sık rastlanan bir sağlık problemi olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, Sinop’ta önemli bir eksikliğin giderilmesi için Sinop Atatürk Devlet Hastanesine Anjiyo Ünitesi kurulmuştur. Bir yıl önce büyük bir şov ile açılışı yapılan Anjiyo Ünitesinin henüz faaliyete geçemediği iddia edilmektedir. Bununla birlikte kalp damar yoğun bakım ünitesinin inşaatı bitirilmiş olmasına rağmen buraya henüz taşınılmamıştır” bilgilerini verdi.

Sinop Milletvekili Karadeniz, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:“Çevre illerden de hastaların geleceği iddiaları ile Sinop’ta önemli bir eksikliğin giderilmesi için kurulan Anjiyo Ünitesi ile Yoğun Bakım Ünitesi, Sinop ve ilçelerinden gelen hastalarımız tedavi olacakken neden tam olarak faaliyete geçirilmemiştir?

Hastanenin kalp damar yoğun bakım ünitesinin inşaatı bitmiş olmasına rağmen buraya neden taşınılmamıştır?
Hastanemizin bu ünitelerinin faaliyete geçmesi için teknik cihaz, ilaç ve benzeri malzeme ihale süreçleri nasıl yürütülmüştür? Bu ihalelerde aksayan, ağır işleyen bir aşama var mıdır? Varsa neden? 

Sinoplu hastalarımız anjiyografi yaptırmak için ya da tedavi olmak için neden başka illere gitmek zorunda bırakılmaktadır? Bunun sorumluları kim ya da kimlerdir?

Sinop Atatürk Devlet Hastanemizin kalp hastalığının tedavisi açısından son derece önemli olan bu üniteleri ne zaman tam olarak faaliyete geçirilecektir? 

Sinoplu hastalarımızın mağduriyetinin giderilmesi için hangi talimatı verdiniz?”
Editör: Vitrin Haber