Hastanelerin hizmet rollerine göre tasnif edildiğini, personel, doktor ve hizmet altyapısının hizmet rollerine göre belirlendiğini belirten Maviş, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin de C hizmet sınıfından B hizmet sınıfına yükseltildiğini açıkladı. Daha önce Ayancık Devlet Hastanesinin D hizmet rolünden C hizmet rolüne yükseltildiğini hatırlatan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, böylelikle ilçelerimizin de sağlık alt yapılarının güçlendirildiğine dikkat çekti.

Maviş, Hastane’nin hizmet rolünün B grubu olmasıyla hastanede her branştan en az 2 uzman hekimin olacağını, Hastane Personel Dağılım Cetveline Acil tıp uzmanı, Çocuk Cerrahisi, Nefroloji gibi bölümlerin de eklenmesiyle uzman hekim kadrolarının güçlendirileceğini belirtti.

Hastane’nin Hizmet Rolünün yükseltilmesiyle Boyabat ve çevresindeki ilçelerden gelen hastaların daha fazla hizmet alabilmesinin sağlanacağını, sağlık hizmet kalitesinin yükseltilmiş olacağını, bir üst kuruma sevklerin en asgariye indirilerek hastaların maddi kayıplarının önleneceğini ifade eden Maviş, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin 1. ve 2. Basamak 14 yatak kapasiteli yoğun bakım servisi ve 4 yatak kapasiteli yenidoğan yoğun bakım servisiyle ve 2. seviye acil servis hizmetleriyle 2020 yılı ilk dört ayında yüzde 60’ın üzerinde yatak doluluk oranında vatandaşlarımıza hizmet sunduğunu, yatak kapasitesinin 100 yataktan 125 çıkarılarak güçlendirildiğini bölgede Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizle birlikte 95.000 vatandaşımıza hitap ettiğini açıkladı.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş, Dünya’da yaşanan pandemi sürecinin sağlık hizmetlerinin önemini daha da artırdığını, ülkemizin bu krizde dünyaya örnek olacak performans gösterdiğini, vatandaşlarımızın her hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin Hizmet Rolünün B Sınıfına yükseltilmesinin hayırlı olmasını diledi.

Editör: Vitrin Haber