Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop’ta faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, koronavirüs kapsamında alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ikinci sıraya yükselen Sinop’ta esnafları ziyaret ederek pandemi tedbirlerine uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem vatandaş hem de işyeri çalışanlarının tedbirler konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Gündoğdu, kurallara riayet edilmediği takdirde durumun daha zor günlerin bizleri beklediğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Gündoğdu; “Sevdiklerimizi ve yakınlarımızı salgından dolayı kaybediyoruz, oda başkanı olarak esnaflarımızı gezerek uyarılarda bulunduk. Bize üye olan esnaflarımızı ziyaret edip niçin kırmızıda olduğumuzu ve neden maviye dönmemiz gerektiğini izah ediyorum.

Biliyorsunuz Sinop çok yüksek riskli il ilan edildi. Bunu el birliği ile önce sarı yapacağız, ardından ayın 15’ine doğru da mavi yapacağız Allah’ın izniyle. Düşük riskli iller arasına girdiğimizde yani mavi olduğumuzda normalleşme sürecine gireceğiz. Kafelerimiz, restoranlarımız, lokantalarımız, çay ocaklarımız gibi birçok sektöre yönelik kısıtlama kararı kalkacak. Normal hayata döneceğiz, yasaklarımız kalkacak burada dikkat etmemiz gereken Sağlık Bakanlığı'nın kurallarına riayet etmek. Maske sosyal mesafe ve hijyen kuralına riayet edelim” dedi.

Editör: Vitrin Haber