AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin, Sağlık Bakanlığınca hizmet sunum rolünün B1 sınıfından A2 sınıfına çıkartılmasının Sinop'taki sağlık hizmetlerinin kalitesini üst seviyeye çıkartacağını söyledi. 

Vitrinhaber'e konuşan İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop Atatürk Devlet Hastanesindeki rol değişikliğinin il dışına yapılan sevkleri de önemli ölçüde azaltacağını belirterek, uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim sayısının da artacağını kaydetti. 

Uğur Giresun sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda hizmet sunum rolü B1 sınıfından A2 sınıfına çıkarılmıştır. Hastanemizin rol grubunun değişmesi ile uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim sayımız artacak, bununla birlikte 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı artabilecek ve özellikle ameliyatların da önü zaman içeresinde açılmış olacaktır. 

Yeni doğan, çocuk ve erişkin yoğun bakım yataklarında yaklaşık artış yapılabilecek olup bu sayede il dışına yapılan sevklerin önemli ölçüde azalacağı planlanmaktadır. Ayrıca tam donanımlı 3. seviye acil servise hizmeti verilecek ve bu alanda zaman içinde hastanede 4 ana branşta 24 saat hizmet veren ve nöbet tutan sürekli uzman hekim bulunması sağlanacaktır. 

Hastanenin A2 statüsüne çıkmasıyla önümüzdeki dönemde hastaneye yeni uzman hekim kadroları açılacak olup, yan dal diye tabir edilen endokrin, onkoloji, gastroenteroloji gibi özel ihtisaslık uzmanlarının hastanede görev yapmasının önü açılacaktır. Aynı zamanda diğer uzmanlık alanlarında ve genel olarak hekim sayısında artış olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde, il dışına çıkmadan her türlü sağlık hizmetini kesintisiz ve hakkettiği kalitede alabilmesi amacıyla yapılan Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin A2 hizmet rolüne yükselmesinin ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber