Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Müdür Yardımcısı Av. Erol Gökdöl ve Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer ile birlikte, Sinop’ta 2017 yılında hizmete açılan Kalp Merkezini ziyaret ederek verilen hizmetler hakkında Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’dan bilgiler aldı. 

KALP MERKEZİNDE 3 BİN 521 HASTAYA HİZMET VERİLDİ
Hastane bünyesinde kurulan Anjiyografi ünitesinin tek salon olarak kurulduğunu ve aktif olarak Mart 2016 yılında Periferik anjiyoplasti işlemleri ile hizmete başladığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; 2017 yılının Ocak ayının bitiminde Koroner Anjiyografi işlemleri de yapılmaya başlanan birimde Aralık 2019 tarihi ile toplam 3 bin 521 hastaya hizmet verildiğini ifade etti. Erşan; “2 bin 83 adet Koroner Anjiyografi, 950 adet Perkütan Translimünal Anjiyo Plasti, 280 adet Periferik Anjiyoplasti, 10 adet Kalıcı Kalp Pili Takılması, 15 adet Geçici Kalp Pili Takılması, 5 adet Abdominal Aort Anevrizmalarında Endovasküler Greft İmplantasyonu,5 adet Vena Kavaya Filtre Yerleştirilmesi,6 adet Visseral Intravasküler Greft İmplantasyonu,4 adet İntraao rtik Balon Yerleştirilmesi işlemleri başarı ile gerçekleştirilmiş olup, 2019 Eylül ayı itibari ile de çocuk cerrahisinin Voiding işlemleri de alınmaya başlamıştır. Ünitemizde 4 adet Kardiyoloji Uzmanı, 2 adet Kalp Damar Cerrahi Uzmanı ve 1 adet de Çocuk Cerrahi Uzmanı vaka yapmakta olup 5 hemşire, 5 Röntgen teknisyeni ile hizmet vermektedir. Ünitemizin kurulması itibari ile birlikte 5 yataklı kvc Yoğun bakım ünitesi ve kalp damar cerrahisi ameliyathanesi kurulmuş olup, 8 yataklı koroner yoğun bakım ve 17 yataklı kardiyoloji servisi ile birlikte hizmet vermektedir. 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana Koroner yoğun bakım ünitesi bin 643 hasta, Kvc Yoğun bakım ünitesi ise 642 hastaya hizmet vermiş olup, Kardiyoloji ve Kalp damar cerrahisi hastalarına ve ihtiyaç halinde 2. basamak ve 3. basamak hastalarına da hizmet vermektedirler” dedi. 

BİN 675, BAŞARILI OPERASYON YAPILDI
Hastanede, Kalp damar cerrahisi bölümünde damar tıkanıklığı ve yaralanmaları, diyaliz hastalarının damar erişim ameliyatları, şah damar tıkanıklıklarının ameliyatları ve kapalı karın atardamar ameliyatlarının yapıldığını belirten Dr. Erşan; “1 Ocak 2018 tarihinden bu yana bin 675 adet başarılı operasyona imza atmış olup, Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesinin koordinatörlüğünde 2018 yılında By Pass ameliyatlarına başlanmıştır. İlk 7 vaka Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri ile birlikte gerçekleştirilmiş ve ilgili hastane ekiplerinin yeterlilik vermelerinin ardından Koroner Arter By Pass vakaları hastanemiz ekibince Op. Dr. Arif Özdal Arslan’ın koordinatörlüğünde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.
Yapılan ziyaretin ardından Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven Kalp Merkezinde çalışan personellere teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi. 

Editör: Vitrin Haber