Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sinop’a gönderilen tam donanımlı 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. 2’si Sinop merkezde kullanılacak olan ambulansların 1 tanesi Durağan, 1 tanesi Erfelek, 1 tanesi ise Saraydüzü ilçesinde hizmet verecek. 

Sinop Valiliği önünde düzenlenen törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bak. Müşaviri Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, İl Sağlık Müdürü Gökhan Telatar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay ile çeşitli kurumların temsilcileri katıldı. Protokol tarafından kesilen kurdele sonrası hizmete giren ambulansları inceleyen Vali Köşger, İl Sağlık Müdürü Gökhan Telatar’dan ambulanslar hakkında bilgiler aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5 ambulansla birlikte Sinop genelinde hizmet veren ambulans sayısının 42’ye çıktığını söyleyen Gökhan Telatar, hizmetin Sinop’a sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Telatar; “Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 5 adet ambulans gönderildi. Bu yeni 5 ambulansla birlikte 37 olan ambulans sayımız 42’ye çıktı. Ambulanslarımızın 1 tanesi 4 çeker diğerleri 2 çeker. Bu ambulanslarımızın 1 tanesini Durağan, 1 Erfelek, 1 Saraydüzü diğer 2’si de merkezde hizmet verecek. Sinop halkına sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz.  Ülke geneline bakıldığında ilimize verilen ambulans sayısının yüksek olduğu görülüyor. Bu hizmetin ilimize sunulmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Sinop’ta sağlık hizmetlerinin kaliteli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılması adına hizmetlerin artırıldığını söyleyen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, ambulansların hayırlı olmasını diledi. Köşger; “Son dönemde biliyorsunuz ülkemizde çok önemli atılımlar yapılıyor. Sinop’ta bu atılım ve yatırımlardan payına düşenden fazlasını alıyor. Bende müdür beyin sözlerine ilave olarak bu işte emeği geçen, başta hükümetimize, devletimize teşekkür ediyorum. Sinop Türkiye’nin en yaşlı nüfusunu barındırıyor. Ortanca yaşta da yine Sinop birinci oldu. dolayısıyla Sinop’un sağlık hizmetlerinde daha hassas olması gerekiyor. Malumunuz son yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi de bir sporcumuzun ambulansın zamanında gelmediği iddiasıyla hayatını kaybetmesi oldu. bu yeni gelen ambulanslarla da ilimizde sağlık hizmetleri gerektiği gibi yönetilecek. Bu noktada gereken tedbirleri zaten biliyorsunuz aldık. Sağlık hizmetleri kamu memnuniyeti anketinde, Türkiye’de en üst düzeyde memnuniyetin olduğu alanlardan bir tanesi. Sinop’ta da vatandaşlarımızın yüzde 95’i sağlık hizmetlerinden memnuniyetini ifade ediyor. Tabi bu memnuniyet oranı daha da yukarıya çıkacak. Tekrar ambulanslarımızın Sinop’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen hükümetimize ve siyasilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber