10 yaş çocuk psikolojisi yaşayan çocuklar kendilerini özgür hissetmek ve bunun için elinde ki imkanları sonuna kadar kullanmak ister.

10 yaş çocuk psikolojisi oldukça hassastır. Ben kimliği tamamlanan çocuğun huyu, davranış biçimi, sevdiği şeyler, özendikleri, hobileri farklılaşmaya başlar. Artık bebekler, arabalarla oyun oynama dönemi sonra erer. Çocuk yavaş yavaş ergenliğe doğru yol alır.

10 yaş çocuk psikolojisi yaşayan çocuklar kendilerini özgür hissetmek ve bunun için elinde ki imkanları sonuna kadar kullanmak ister. Onlarla konuşmak zorlaşalabilir. Bu yaş döneminden sonra çocuk psikolojisi değişir yerini ergenlik psikolojisi alır. Ergenlik psikolojisi oldukça karmaşıktır. Bu karmaşıklık çocuğun bazen dengesiz olabilecek duygu durumlarından kaynaklanır.

Ergenlik Psikolojisi ve Ailelerin Görevleri

Aileler bu dönemde çocuklarına karşı hassas davranmalıdır. Onları koruduklarını belli etmek yerine gizli bir koruma daha uygun olacaktır. Çocuk sürekli izlenmek istemediği gibi bu dönemlerde yanlışlara karşı aşırı derece duyarlı olabilirler. Onlara ergenlik psikolojinde olduklarına dair bir muamele yapmayın. Aşağılamaktan, insanların içinde rencide etmekten, başkalarının yanında öğüt vermekten kaçının. Bir sorun yaşıyorsanız, sakin bir dille baş başayken sorunlarınızı onunla paylaşın. Mutlaka dinleyin, çok sık olmamak kaydıyla ona nasıl olduğunu sorun. Arkadaşlarını gözlemleyin, onlarla vakit geçirmesine engel olmayın. Sınırlarınızı çizin ve o sınırlardan çıkmamasını sağlayın.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber