Sağlık-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, sağlık çalışanlarının kat sayı adaletsizliğine son erilmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizin salgınla boğuştuğu günlerde fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarına karşı bir vefa borcunun olduğunu belirten Başkan Açıkgöz, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Açıkgöz; “Tüm dünya 2020 yılına küresel bir salgınla girmiş, insanlık acziyet içinde kalmıştır.

Medyada izlerken dahi bizleri korkuya sürükleyen kareler yayınlanmış, ekranları oksijen maskeleri ile nefes almakta zorlanan insanlar, kayıplarına defin alanı arayanlar, en yakınlarının cenazesine katılamayanlar kaplamıştır. Zengin, fakir, genç, yaşlı ayırt etmeden her kesiminin esaretle sınandığı günlerde, sağlık çalışanları cesaretle, yaşamak mı yaşatmak mı demeden tüm yükü omuzlarına almıştır. Bu gün ki sokakları şenlendiren halimiz, sağlık çalışanı arkadaşlarımızın dün ki alın terinin mükafatıdır.” Zora dağ dayanmamış, sağlık çalışanları dayanmıştır“ Asansörleri kullanırken sağlık çalışanlarını ayrıştıranlara, görünce yollarından şaşanlara Aile Hekimliklerimiz, hastanelerimiz sonuna kadar hizmet vermiştir.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin gebelerimizin, bebeklerimizin, çocuklarımızın, salgın döneminde aşılanabilir tüm yaş gruplarımızın sorumluluğunu alan Aile Sağlığı çalışanı ebe-hemşire arkadaşlarımızın, tedavi edici hizmetlerde hastanelerde görev yapan ebe-hemşire arkadaşlarımızın, alın teri, emekleri, mesleki hakları yok sayılmaktadır. Sağlık çalışanlarının kat sayı adaletsizliğine bir an önce son verilmelidir. Sağlık sen  “Adaletsizliğin vicdanımızı ezmesine“ izin vermeyecektir. Bu gün hızla Aile Sağlığı Çalışanı kadrolarında istifalara sebep olan, emekliliğe davetiye çıkaran adı teşvik ama çalışanları tecrit edici uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bu sürecin takipçisi ve hak savunucusu olmak asli görevimizdir ve biz görevimizin başındayız” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber