Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığına seçilen 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gazetecilerle bir araya gelen Rektör Taşdemir, üniversitede açılan yeni bölümler ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Bu yıl 8 yeni program açtıklarını belirten Taşdemir, büyük veri, oyun programlama, veri bilimi, nükleer teknoloji gibi alanlarda eğitim verileceğini, yapay zeka temelli iki yeni programın açıldığını söyledi. Taşdemir, “Akademi sürekli yenilenmeyi gerektiriyor. Yapay zekayı bilmek ve veriyi doğru kullanmak artık bir zorunluluk.” diye konuştu.
Taşdemir ayrıca, 3. Yaş Üniversitesi projesinin Türkeli, Gerze, Boyabat ve Durağan ilçelerine yayılacağını belirterek, “Yaşlılarımızın hem akademik hem sosyal anlamda kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz.” dedi.
İŞKUR iş birliğiyle 600’e yakın öğrencinin bu yıl üniversite bünyesinde çalışacağını ifade eden Rektör Taşdemir, “Öğrencimizi hayata hazırlıyoruz. Gencimiz mesela edebiyat bölümünde okuyor, gidiyor nerede çalışıyor? Bizim bir proje veri yönetim ofisinde çalışıyor. Mesleğiyle ilgili olmayabilir. Ama orada hayata hazırlanıyor ve kendi parasını kazanıyor.” diye konuştu.
15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demirel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.