Prof. Dr. Emin Kuru, Gazi Üniversitesi’nde öğrenci topluluklarından sorumlu rektör danışmanı olduğu dönemde, dokuma tezgâhlarını manuel çalışma sisteminden mekanik çalışma sistemine geçirecek bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Öğrencilerle birlikte yürütülen bu çalışmanın belli bir başarı düzeyine ulaştığını, ancak emekli olduktan sonra sürecin yarım kaldığını ifade etti.

Aynı tecrübesini Durakhan Dokuma Atölyesi için kullanabileceğini dile getiren Kuru, tekstil alanında Türkiye’de her evin bir tekstil ve kumaş dokuma atölyesine dönüştürülebileceği bir proje hayal ettiğini söyledi. Bu sayede işsizliğin, insanların evlerinde üretim yaparak çözülebileceğini vurguladı.

Emin Kuru: “Çıraklık desteği 22 yaşla sınırlı kalmamalı!”

Üniversitelerin makine ve mekatronik bölümleri ile sanayide çekirdekten yetişmiş ustalar ve tasarımcıların bir araya gelmesi halinde bu amacın gerçekleştirilebileceğini ifade eden Kuru, ayrıca bu atölyelerde çıraklık yasasından faydalanılabileceğini belirtti. Buna göre, her çırak ve kalfa 22 yaşına kadar, dört yıl boyunca ortalama 10 bin lira devlet desteği alabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının maddi desteği 22 yaş ile sınırlandırmasının, 22 yaş üstü işsiz üniversite gençleri için önemli bir fırsatın kaçırılması anlamına geldiğini söyleyen Kuru, bunun kendi işini kurmak isteyen gençler için önemli bir “can suyu” olabileceğini dile getirdi.

Meslek öğrenmenin her yaştaki vatandaş için anayasal güvence altında bir hak olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Emin Kuru, bu görevin Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirterek, “22 yaşından sonrakilere hizmet veremiyorum, maddi desteği anayasa istese bile yapmayacağım denmesi son derece manidardır” dedi.

Doğalgaz çalışması sırasında su borusu patladı
Doğalgaz çalışması sırasında su borusu patladı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Emrah Güney