Amerikan Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasının ardından, merkezi Almanya'da olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) tarafından yayınlanan bildiriyle açıklamaya tepki gösterildi. 

Yayınlanan 'Reddiye' başlıklı bildiride şu ifadelere yer verildi:

Yüce Türk Milleti hiç kimsenin lekeleyemeyeceği kadar temiz bir tarihe sahiptir. Geçmişleri sömürgecilik, katliamcılık, ırkçılık ve ayrımcılık suçlarıyla dolu sabıka kayıtlarından ibaret olanların kendi yüz karası tarihlerini, iyilik ve hoşgörü medeniyeti kurmuş asil milletimize yansıtma çabaları öncelikle tarihe ihanettir. Hukuk ve tarih önünde de bir değeri yoktur. ABD Başkanı’nın 24 Nisan tarihinde 1915 olayları hakkında yaptığı açıklamanın konuya dair bilimsel ve hukuki bir temele dayanmadığı büyük tarihçiler, bağımsız kurum ve kuruluşlarca da sabittir. Hakkında, dünya genelinde hiç bir mahkeme kararı bulunmayan 1915 olaylarına ilişkin olarak, uluslararası hukukta tanımlanmış olan soykırım ifadesinin kullanılabilmesi için gereken şartların hiçbiri de mevcut değildir.

Türk Tarihi’ni yargılama gayesiyle belgesiz ve bilgisiz siyasi mahkeme kurmaya teşebbüs edenlerin milletimizi sanık sandalyesine oturtma çabası bir asırlık melun bir tezgâhtır. Tarih arşivleri gerçeğin aynasıdır. Siyasi hezeyanlara değil, yaşanmışlıklara dayanır. 1915 olaylarının niteliği politikacıların konjonktürel siyasi hesaplarına veya iç politik mülahazalarına göre değişmez. 

Türkiye Cumhuriyeti bu nedenle hiçbir tarihi gerçeklikle yüzleşmekten kaçınmamaktadır. Birinci Dünya Savaşında yaşanan kayıplar, Anadolu Coğrafyası’nın ortak acılarını yansıtmaktadır. Ancak düşmanlıktan başka bir şey üretmeyen radikal Ermeni lobilerin aklıyla hareket etmek tarihi bir hatadır. Sadece tarihsel bir tartışma
olması gerekirken “Ermeni Soykırımı vardır“ yalanını ortaya atanlar, Türk Makamlarının yıllar önce yaptığı “Herkes arşivlerini açsın ve bu işi tarihçilere bırakalım“ sözünü yerine getirmekten kaçarak, masa başı plan ve lobi çalışmalarıyla yapılan bu açıklamalar Tarih Bilimi’ne de ihanettir. 

Geçmişleri iki asırlık kirli tarihten oluşanların binlerce yıllık onurlu bir tarihe sahip asil Türk Milleti’nin tertemiz geçmişini 1915 olayları etrafında kurulan iftira kampanyası ile yargılaması asılsız ve onursuz bir iftira kampanyasıdır. Türk Milleti, kendi tarihi hakkında kimseden ders alacak değildir. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Bu çerçevede, kötü niyetli ve tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını yansıtan tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan ve tek dayanağı popülizm olan söz konusu bu açıklamayı yapanlara bir kez daha kendi kirli tarihlerini hatırlatmak isteriz. Türkiye’yi zora sokmak ve Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye'ye bu iftirayı atanlara Vietnam'da, Bağdat'ta, Felluce'de döktükleri kanları, Ebu Garip Hapishanesi’ndeki iğrenç
işkencelerini, Hiroşima, Nagazaki ve Alman şehirleri üzerine attıkları bombalarla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız. Türkiye'ye bu iftirayı atanlara, üzerine oturdukları toprakların gerçek sahipleri olan Kızılderilileri tek tek yok ettiklerini ve büyük bir soykırımdan geçirerek bugünkü Amerika'yı nasıl kurduklarını hatırlatırız. Yine, Türkiye'ye bu iftirayı atanlara, Ermeni terör örgütü ASALA'nın katlettiği Türk diplomatlarını hatırlatırız.

Bu çerçevede, siyasi hesaplar peşindeki Ermeni sevici ABD Başkanı, yöneticileri ve Türkiye’deki işbirlikçi ve destekçilerinin de sözde açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Tarihi gerçekleri saptıranlara karşı Türki Milleti dünyanın neresinde olursa olsun her zaman hakkı ve hakikati güçlü bir şekilde savunmaya devam edecektir. Tıpkı, bütün zalim devletlere, işbirlikçi müptezellere, içerideki ve dışarıdaki hainlere karşı Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun liderliğindeki Türk Milleti tarafından verilen onurlu mücadele gibi. Bundan sonra da Türk’e düşmanlık edenlere verilecek cevap aynı olacaktır.

Sözcükler, tarihi gerçekleri değiştiremez. Türk Milleti’nin şanlı tarihinde hiç bir soykırım asla olmamıştır, “Ermeni Soykırımı” diye de bir olay vuku bulmamıştır. Anadolu, insanlık ailesine asırlardır ilham kaynağı olmuş, olmaya da devam edecektir. Hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler insanlığın yüz karalarıdır ve tarih önünde hesap vereceklerdir. ABD Başkanı'nın radikal Ermeni lobilerin ve Türkiye karşıtı grupların baskısı altında 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı bir kez daha ve en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bugün de “Ermeni Soykırımı” safsatasını asla kabul etmiyoruz ve reddediyoruz!"

Editör: Vitrin Haber