TBMM (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, asker ve sermaye kartelinin 28 Şubat'ta Anadolu'nun ekonomik anlamda büyümesinin önüne set çektiğini ifade ederek, "28 Şubat'ta planı kurgulayanların emekli olduktan sonra nerede, hangi şirketlerde, ne amaçla bulunduğuna bakıldığında amacın ne olduğu iyice ortaya çıkmaktadır" dedi.
Ergün Taşcı, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun birlikte basın toplantısı düzenledi.
Taşcı, konuşmasında sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğunu kaydederek, "28 Şubat postmodern darbesi sivil ve milli hükümetin iş başında olduğu bir anda hiçbir sebep yokken suni sebeplerle ülkenin büyüklüğünü, birliğini ve beraberliğini izole etme adına girişilen faaliyettir; ülkemizin önüne çekilmiş bir settir. Görünürde irticai faaliyetlere yoğunlaşıldığı bahanesiyle önümüze getirilen, kurgulanan bir oyundur" değerlendirmesinde bulundu.
28 Şubat darbesinin en büyük darbeyi ekonomiye vurduğunu ifade eden Taşcı, Anadolu'da güç bulmaya çalışan sermaye sahiplerinin önüne set çekildiğini söyledi.
Taşcı, "Asker ve sermaye karteli 28 Şubat'ta Anadolu'nun ekonomik anlamda büyümesinin önüne set çekti. Yerli ve milli sanayinin ürettiği ürünlerin ülkemizde imal edilmemesi, satılmaması için bunun aleyhinde fikirler empoze edildi. O gün planı kurgulayanların emekli olduktan sonra nerede, hangi şirketlerde, ne amaçla bulunduğuna bakıldığında amacın ne olduğu iyice ortaya çıkmaktadır. 'Bin yıl sürecek denilmişti' ama ne olduğunu gördük" ifadesini kullandı.

- "Herkesin sürece destek vermesi gerekir"

Milletvekili Özkan ise, 19 yıl önce 28 Şubat 1997 tarihinde postmodern darbe gerçekleştiğini söyledi.
Aradan geçen 19 yıla rağmen darbeyi yapanların hukuk önünde hesap vermediğini belirten Özkan, "Bu noktada yargıya büyük görev düşüyor. Darbelerle hesaplaşmada iş dünyasının, basının, sivil toplum kuruluşlarının, yani herkesin sürece destek vermesi gerekir" diye konuştu.
Özkan, gelişmiş demokrasilerin olduğu ülkelerin, geçmiş yıllarda başarılı "darbe yargılaması" yaptığını belirterek, "28 Şubat'ın hesabının sorulması için yargıyı göreve çağırıyoruz. 28 Şubat'ın hesabının sorulmasının artık şart olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Hukukçular Derneğinin hafta sonu İstanbul'da, 28 Şubat posmodern darbesiyle ilgili sempozyum düzenleyeceğini dile getiren Özkan, darbelerle ilgili başarılı soruşturmalar yapan ülkelerin hukukçularının sempozyuma katılacağını söyledi.
Özkan, sempozyumu gerçekleştirecek Hukukçular Derneğine teşekkür etti.
- "Darbeler sağdan da gelir, soldan da gelir"
Milletvekili Sorgun, 28 Şubat darbesini hukukçu, veli ve yerel yönetici olarak "iliklerine kadar yaşadığını" belirterek, "Ne yazık ki darbeler sağdan da gelir, soldan da gelir, önden de gelir, arkadan da gelir. Bazen modern adı altında, bazen postmodern olarak gelebilir. Toplumun bu konuda uyanık olması gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin, yargının, basının, herkesin teyakkuzda ve uyanık olması gerekiyor. Bunu yapanların da bir gün mutlaka bunun hesabını vereceklerini bilmeleri gerekiyor" sözlerini sarf etti.
Kaynak: aa