EKONOMİ

Polesie; sektörün önemli iki ismini bünyesine kattı

Dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden olan Polesie, Türkiye oyuncak iç pazarında daha etkin ve profesyonel adımlar atmak için hamlelerine devam ediyor. Bu bağlamda uzun seneler oyuncak sektöründeki deneyimiyle büyük başarılara imza atmış Ender Çetin'i PolesieTR Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü olarak ve Coşkun Kuruyamaç'ı da Kurumsal Pazarlama Müdürü olarak kadrosuna katıp, ekibini güçlendirdi. 

Başakşehir Kuzubeyi Restaurant’ın VİP toplantı salonunda biraraya gelen PolesieTR kurucu firma ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yener Dinçkurt ve Ender Çetin yeni satış ve pazarlama ekibiyle tanışma toplantısında biraraya geldi. 

3 farklı ülkede üretim faaliyetiyle dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden biri olan Polesie Oyuncak, Türk – Belarus ortaklı olan PolesieTR 12 Haziran 2019'da Türkiye’nin Sinop şehrinde faaliyetlerine başladı. 400 çalışanıyla 25.000 metrekare kapalı alan, 84.000 metrekare açık alandaki Sinop fabrikasında kısa sürede 650 çeşit oyuncak üretimini yakalayan firma hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda hızlı adımlarla ilermeyi hedefliyor. 

Tüm fabrikalarda yaklaşık 4.000 oyuncak çeşidi üretiliyor ve dün­yanın 72 ülkesine gönderiliyor. Disney, Marvel, Şirinler, Miffy, Mammoet, Volvo, Belaz, Smeshariki, Kid-E-Cats gibi en popüler markalar ile iş birlikleri bulunuyor. 

Sinop’taki fabrikada plastik oyuncakların üretim ve montajlan­masını yapılıp, hazırlanan ürünler müşterilerimize sunuluyor. Üretilen ürünler, Türkiye iç piyasasında satılmakla beraber Avrupa Birliği ve Afrika bölgelerine de ihraç ediliyor.