Bölücü terör örgütü PKK’nın “ideolojik alan yapılanmasına“ yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 9 şüphelinin 3’ü tutuklandı.

İş vaadiyle banka hesap bilgileri alınan genç, dolandırıcıların tuzağına düştü İş vaadiyle banka hesap bilgileri alınan genç, dolandırıcıların tuzağına düştü

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik ortak çalışma yürütmüş, 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Emniyet güçleri, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye’deki yapılanmalarını bir araya getirmek ve koordine etmek amacıyla faaliyet gösteren şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirlemiş, tespit edilen 9 zanlıyı yakalamıştı.

Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınan şüpheliler, ifade işlemleri tamamlandıktan sonra dün sağlık kontrolünden geçirilerek mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Diğer 3 şüphelinin ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.

(SK-SB-

Kaynak: iha