İSTANBUL (AA) - Yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun fintech girişimi Piapiri, yeni özelliği "Fon Sepetleri"ni devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun fintech girişimi Piapiri, özelliklerine bir yenisini daha ekledi.

Kullanıcılar “Robotik Sepetler” adı verilen hazır hisse senedi portföylerine ek olarak artık Fon Sepetleri’ne de yatırım yapabilecek. Farklı yatırımcı ve risk profillerine uygun olarak hazırlanan ve ÜNLÜ Portföy fonlarından oluşan Fon Sepetleri, Dengeli, Dinamik ve Atak olmak üzere 3 farklı seçenekten oluşuyor.

Dengeli Fon Sepeti, mevduatın üzerinde bir getiri hedefleyen, düşük risk profiline sahip ve birikimlerini değerlendirirken temkinli yaklaşan nitelikli yatırımcılara yönelik olarak sunulurken; Dinamik Fon Sepeti orta risk profiline sahip, birikimlerini değerlendirirken orta-uzun vadeli bakan ve portföyünde riskli enstrümanlara yer vermek isteyen nitelikli yatırımcılar için öne çıkıyor.

Son olarak Atak Fon Sepeti ise yüksek risk profiline sahip, piyasada oluşabilecek dalgalanmaları göze alabilen, yatırımlarını değerlendirirken orta-uzun vadeli bakan, portföyünde riskli enstrümanlara yer vermek isteyen nitelikli yatırımcılara yönelik olarak Piapiri’de yer alıyor.

- Fonlar aylık olarak gözden geçiriliyor

Fon dağılımları aylık olarak ÜNLÜ Portföy’ün uzman fon yöneticileri tarafından tekrar gözden geçiriliyor ve sepet içerisindeki fonlarda veya fon oranlarında değişiklikler gerçekleşebiliyor.

Mevcut fon sepetleri, içerisindeki fonların türü sebebiyle sadece nitelikli yatırımcılar tarafından alınıp satılabiliyor. Önümüzdeki dönemde de ÜNLÜ Portföy’ün alanında uzman kadrosu tarafından hayata geçirilen fonlar, Piapiri’de yatırımcılara sunulmaya devam edecek.

- Dijital bir ekosistem sunuyor

Piapiri, yeni özelliği Fon Sepetlerinin yanı sıra Yatırım sepetleri, robotik alım-satım sinyalleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile yatırım için dijital bir ekosistem sunuyor.

Ayrıca ÜNLÜ & Co’nun deneyimli Araştırma ekibinin AL önerisi verdiği ve o dönem en beğendikleri hisse senetlerinden oluşan Model Portföy ve algoritmik öneri modelleri üzerinden farklı temalar için oluşturulan robotik hisse senedi portföyleri tek tuşla alınabiliyor.

Piapiri'de müşteri olmak için herhangi bir hesap açılış ücreti ya da hesap işletim ücreti de bulunmuyor. Müşteri ol adımından görüntülü görüşme ya da kuryeli model ile hesap açılışı tamamlanabiliyor. Detaylı bilgiye www.piapiri.com adresinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: aa