CHP Sinop İl Başkanlığı Hüseyin Keskin Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısı ile Sinop Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olduğunu açıklayan Aysun Özsönmez, Sinop'un kronikleşmiş sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu sorunları çözmek için aday adayı olduğunu söyledi.

CHP'den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi ile ilk olarak güçlü bir ekip kurarak günlük yaşamın kalitesini artıracak çalışmaları hayata geçireceğiini belirten Aysun Özsönmez, basın toplantısına katılanlara kısaca kendisi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sinop polisinden annelere narkotik eğitimi Sinop polisinden annelere narkotik eğitimi

ŞEFFAF VE SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HAREKET EDECEĞİZ

Şefaf ve sosyal bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktığının altını çizen Özsönmez; " Önceliğimiz güçlü bir ekiple günlük yaşamın kalitesini artıracak çalışmalar yapmak. Dolayısıyla kentimizin sorunlarını tespit ederek, sizlerle her daim diyalogda kalarak disiplinli, şeffaf ve sosyal belediyecilik şiarı ile amazon şehrimize hizmet etmek için yola çıktım. Pencerenizden dışarı baktığınızda, evinizden çıkıp sahile yürüyüşe, çay bahçesine giderken görmek istediğiniz, bir turizm kenti olarak ziyarete gelen turistlere, misafirlerinize gururla işte bu bizim yaşadığımız kentimiz dediğiniz bir Sinop için" dedi.

SİNOP'UN KATMA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ

Uzun yıllar belediye meclis üyeliğinde edindiği tecrübe ile Sinop'un sorunlarını çözmek için projeler üreterek Sinop'un katma değerini artıracaklarını ifade eden Aysun Özsönmez sözlerini şöyle sürdürdü; "Kadın elinin değdiği, sizlerin de kentinizin yönetimine dahil olduğu bir Sinop için bu göreve talip oldum. Bu kentte yaşayan sorumlu bir vatandaş olarak merkez ilçe başkanı sıfatıyla partimi başarı ile temsil ettiğim gibi aynı idarecilik ve yönetim becerimi çalışkan kadromuz ve belediye meclisi üyelerimizle birleştirerek hizmet edeceğiz. Uzun yıllardan beri yapmış olduğum Belediye Meclisi Üyeliği ile edindiğim tecrübenin sonunda Sinop’un kronikleşmiş sorunlarını çok yakından biliyorum. Örnek temizlik, çöp, otopark gibi sorunların farkındayım ve çözümü için adayım. Herkesi dinleyerek konunun uzmanlarından fikir alarak sürdürülebilir ve zamansız projeler yani her zaman kabul gören projeler üreterek şehrimizin katma değerini artıracağımıza yürekten inanıyorum .Muhalif bir belediye olmanın zorluklarını biliyorum ve bu yüzden de kendi ayakları üzerinde durabilecek bir ekonomi yaratmak ilk hedefim olacaktır. Ön seçimde Belediye Başkanı olmak üzere üyelerimiz yetki verdiği takdirde projelerimizi siz değerli üyelerimiz ve Sinop halkı ile kapsamlı bir şekilde paylaşacağız. Doğal güzellikleri, yeşili, huzurlu ve mutlu yaşamı ile özel olan şehrimize zarar vermeye çalışan Nükleer Santral’e karşı eylemlerden dolayı yargılanan bir kişi olarak Nükleer Santral kırmızı çizgimizdir. Daha sonra geniş kapsamlı olarak sizlerle paylaşacağımız çalışmalarımızı kısa başlıklarla sizlerle paylaşmak isterim.

Mahalle komiteleri ve Muhtarlarımızla diyalog ve işbirliği, pazaryerinin düzenlenmesi ve otopark sorunu, altyapı ve trafik sorunu, Gençlik Merkezleri, kültürel etkinlikler ve daha birçok proje ve kaynak yaratma çalışmalarımızı sizlerin teveccühleri ile yetki alırsak kapsamlı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Bu kentte birlikte yaşıyoruz kadın gözüyle bakarak vatandaş bilinciyle birlikte mutlu ve huzurlu yaşamak için çok çalışacağıma söz veriyorum.  Bugün beni yalnız bırakmayarak geldiğiniz için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım".

Sosyal medyada birilerini hedef göstererek yazan kişiler hakkında da açıklamada bulunan Özsönmez; "Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre ve ön seçim süreçleri ile seçilerek gelmiş, Merkez İlçe Yönetiminde Eğitim Sekreteri, Merkez İlçe Başkanı ve iki dönemdir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev almış bir kız kardeşinizim. Benim belirli noktalara gelmek için kimsenin imtiyazına, verilmiş sözüne ihtiyacım yok. Büyüklerimi her zaman dinler ve saygı duyarım.15 yıldır partimizde emek vermiş bir kişi olarak her zaman kendi iradem ve mücadeleci ruhumla, örgütçü kimliğimle var oldum ve olacağım,  böyle biline. Belediye Başkanımız sayın Barış Ayhan’a Sinop’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim”.

Editör: Merve Yerli