Ayancık ilçesine bağlı Kozcuaz köyü Koloğlu Mahallesinde orta çağ rezaleti de diyebileceğimiz tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir aile kış ortasında ambarın altında yaşıyor.

Yaklaşık 6 ay önce evi yanan ve akli dengesi yerinde olmayan bir kızı, eşi ve oğluyla evsiz kalan Fidan Kol (69), barakaya dönüştürdükleri ambarın altında yaşam savaşı veriyor. Yangından kurtardıkları eşyaları ambarın altına koyan ve etrafını da naylonla çeviren ailenin yaşamı, soğukların başlamasıyla birlikte tam bir trajediye dönüştü.
 

Önce devletten, sonra da yardımseverlerden destek isteyen Fidan Kol, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Ağlayarak olan biteni anlatan  Kol, kızının ve eşinin zihinsel engelli olduğu söyledi. Fidan Kol, "Yazın evimiz yanarak tamamen kül oldu. Canımızı zor kurtardık. İki tane de hayvanımız yangın sırasında telef oldu. Şu anda ambarın altında yaşıyoruz ve çok üşüyoruz. Yine de şükürler olsun. Başımızı sokacak bir ambar var. Ama ambar ne zaman başımıza göçer bilemiyoruz. Bir çok hastalıkla da boğuşuyoruz. Tedaviye ihtiyacımız var. Yatağa, yorgana ihtiyacımız var. Ambarın altında nasıl kışı geçirebileceğimizi bilemiyoruz. Yetkililerden ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Allah bize yardım edecek olanlardan şimdiden razı olsun" dedi. 

Bu arada ailenin kışı geçirebilmeleri için bölgeye en azından acilen bir konteyner gönderilmesi gerekiyor. 
Editör: Vitrin Haber