Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe, yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Purçlutepe alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü "Sinop'un Yüzleri" projesiyle, Sinop'a mal olmuş kişileri geleceğe taşıyacak. Yaptığı çalışmayla Sinop tarihine not düşecek olan Erdoğan Purçlutepe, gelecek nesillere ilginç ve bir o kadar da renkli bir miras bırakacak.

Çekimlerine başlanan proje kapsamında Sinop'un sevdiği ve gönlünde yer eden bir çok şahsiyeti fotoğraflamaya başlayan Erdoğan Purçlutepe, şu ana kadar yaklaşık 25 özel şahsiyeti fotoğrafladı. 

Proje hakkında bilgi veren SİFAD Başkanı Erdoğan Purçlutepe, projeyle Sinop'un Yüzlerini gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi. Purçlutepe; "11 yıllık bir fotoğraf geçmişim var. Projemizin adı 'Sinop'un Yüzleri' Projesi. Sinop'a mal olmuş 100 kişinin fotoğrafını çekip, bunu ileri ki yıllarda, yani 4-5 yıl sonra bir sergi oluşturacağız. Daha sonra da bunu bir kitap ve albüm olarak çıkartacağız. Böylece projeyle Sinop'ta ki bu kişileri gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak arzusundayız. Güzel bir albüm ve belgesel katalog olacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Erdoğan Purçlutepe çalışması kapsamında son olarak, Sinop'un tanına balıkçılarından 90'lı yaşlarda olan ve Habeş Şükrü olarak tanınan Şükrü Gümüş ile Emekli Polis Atilla Teker'in fotoğraflarını çekti. 

 
Editör: Vitrin Haber