Savaş mağduru Iraklı minik AbdulQader Sinop'ta ilk okula başladı. 

Sinop'ta 2014-2015 yılı yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı. Sinop’ta 1046'sı erkek, 938’i kız toplam bin 984 öğrenci ders başı yaptı. 
   
Sinop'ta yeni eğitim öğretim yılı "okula uyum eğitimi" programı kapsamında İstiklal İlköğretim okulunda sınıfları dolduran minik öğrenciler ve velilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'ın katıldığı "okula uyum eğitimi" programı açılışında sınıfları gezen ve miniklerle sohbet eden Karataş, öğrencilere çikolata dağıttı. İl Müdürü Karataş'a okul müdürü Mustafa Düzel eşlik etti.


Bu arada 1.ci sınıfa yeni başlayan minik öğrencilerden biri de Iraklı AbdulQader oldu. Irak'ta yaşanan savaş ortamı nedeniyle başka bir ülkeye iltica talebinde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ailesi ile irlikte Sinop'a yerleştirilen Iraklı AbdulQader Ahmed Al-Nidawi İstiklal İlköğretim Okulu'nda ilk öğretime 'merhaba' dedi. Sınıfta Iraklı öğrenciyi fark eden ve kendisiyle bir süre Arapça sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Karataş, Al-Nidawi'e nereli olduğunu, ismini ve ailesinin nerede yaşadığını sordu. Al-Nidawi'de tüm soruları yüzündeki tebessümle cevaplandırarak Müdür Karataş'tan çikolatasını aldı. İl Müdürü Karataş Iraklı minik öğrencinin başını okşayarak Arapça olarak başarılar diledi.   



Editör: Vitrin Haber