Durağan ilçesi sınırları içeresinde bulunan ve şu anda terk edilmiş vaziyette bulunan Devlet Su İşleri’nin (DSİ) eski binaları hızsızların mekanı haline geldi. 

İlçede 250 kişilik Açık Ceza Evi yapımı çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı'na teslim edildiği belirtilen alan şimdilerde, Kıbrıs’ta ki girişe yasak bölge olan Maraş kentini andırıyor.

Hırsızların mekanı oldu
Kızılırmak kenarında, ilçeye 8 kilometre mesafede olan ve Beybükü köyü sınırları içesinde yer alan 500 kişinin kalabileceği komplekste lojmanlar, spor tesisi, lokanta, yemekhane, fırın ve yönetim merkezi bulunuyor. Kompleks, büyük bir milli servet olmasına rağmen, terk edilmiş konumuyla hırsızlara davetiye çıkartıyor. Bekçisi ve güvenlik kameraları da bulunmayan alanda, kamu malları hırsızlar tarafından sökülerek hurda fiyatına satılıyor. Durağanlıların bir zamanlar üniversiteye tahsis edilmesini istediği ve tam bir kampüs olabilecek konuma sahip olan alanda, cezaevi yapımı için henüz bir çalışma mevcut değil. Bölgede çalışmaların eğer yapılacaksa bir ön önce başlamasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin hırsızlık olaylarının da sona erdirilmesi için harekete geçmesini istiyor. Mikrofon uzattığımız ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş; "Alanda sürekli hırsızlık olayları oluyor. Özellikle bakır içeren alaşımlar hırsızlar tarafından sökülüp götürülüyor. Bu sürekli oluyor. Devletin buraya sahip çıkmasını istiyoruz. Böyle büyük bir milli servetin heba olmasına razı değiliz. Cezaevi yapılacaksa da bir an önce yapılmalı. Yapılmayacaksa, çaresine bakılmalı" dedi. 
Kompleks Teknokente dönüştürülebilir!
Alanın üniversiteye verilmesi halinde de kompleks Teknokent olarak kullanılabilir. Konuyla ilgili konuşan başka bir vatandaş da, "Durağan'da geçtiğimiz günlerde bir yatırımcımız tarafından çağrı merkezi kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Teknokent'te kurulabilir. Durağan böyle bir tesisle birlikte milli yazılıma neden destek çıkmasın?" diye konuştu. 

 


Editör: Vitrin Haber