Bundan tam 48 yıl önce Sinop'ta yolcu indirip, yolcu alan Ege Vapuru. 19 Mayıs 1973 yılından fotoğraf kareleri.

O dönemde Sinop'taki Amerikan Radar Üssünde görevli ABD'li asker Kevin Reichley tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı anısına paylaşılan fotoğraflar, o günkü Sinop'u da tüm güzelliği ile bizlere sunuyor. Sinop İskelesinde toplanan Sinopluların bazıları yolcularını uğurlarken, bazıları da gelen yolcularını karşılıyor. 

Kevin Reichley 19 Mayıs 1973 günü izinli olarak Ege Vapuru ile yaptığı İstanbul yolculuğu ve İstanbul'daki tatilini içeren fotoğraflarını da içeren paylaşımında bu güne kadar sakladığı vapur bileti ve müze biletlerini de paylaştı.  

Kevin Reichley, paylaşımlarının altına da bir not düşmüş: "Sinop'tan İstanbul'a- 1973. 19 Mayıs 1973 Cumartesi günü (48 yıl önce bugün) 9 günlük tatil için İstanbul'a gitmek üzere Sinop'tan ayrıldım. Ege Vapuru ile seyahat ettim. Bunlar geziden fotoğraflar. Türk arkadaşlarımın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum"

SİNOP ÇOK DOST CANLISI BİR KENT
Bu arada Vitrinhaber'e açıklamalarda bulunan Kevin Reichley, Sinop'ta güzel dostluklar kurduğunu belirterek, Sinop'a gelişinin 50. yılında Sinop'u ziyaret ederek dostlarıyla görüşmek istediğini söyledi.

Reichley, "16 ay Sinop'ta yaşadım. Nisan 1972'den Ağustos 1973'e kadar. Sinop'un harika insanlarına çok müteşekkirim. Bana çok iyi davrandılar. Birçok ülkede bulundum. Türkiye halkı, özellikle Sinop, en dost canlısıdır.

Orada neredeyse 50 yıl öncesinden birçok arkadaşım var. Şükrü Gümüş (Habeş) ve oğlu Halit ve iki Türk berber, rahmetli Nazım Özkara ve Nazmi Kuru ile çok zaman geçirdim. Oktay Kuru, Selahattin Taban ve diğerlerini de tanıyordum. İskele Caddesi'ndeki Aktan apartmanında yaşadım.

Bu yıl Sinop'a bir gezi planladım ama Covid nedeniyle iptal etmek zorunda kaldım. Sinop'a gelişimin 50. yıldönümü olan seneye Sinop'a bir gezi planlıyorum. Arkadaşlarımı ziyaret etmek ve yeni arkadaşlar edinmek istiyorum" dedi.

Elinde eski Sinop'un birçok fotoğrafı bulunduğunu belirten Kevin Reichley, bununla ilgili bir sunum hazırladığını belirterek; "Sunumu görmek isteyen olursa Sinop'a getireceğim. Bu Nazım ve Nazmi ile çektiğim bir fotoğrafım" diyerek, ilk slaytının kapağını Vitrinhaber okurlarıyla paylaştı. 

Editör: Vitrin Haber