Başkentte 3 yaşındaki öz kızı Elif Lülecioğlu’nu döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Şerife Lülecioğlu’nun (36) yargılandığı davada karar çıktı. Sanık Lülecioğlu hakkında, ’kendini savunamayacak alt soydan çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak sanık Lülecioğlu’nun duruşmalardaki hal ve tavırları lehine takdiri indirim nedeni olarak kabul edildiği için ceza ’müebbet hapis cezası’na düşürüldü.

Şerife Lülecioğlu, 2006-2018 yıllarında eğlence mekanında çalıştığı sırada tanışıp, ilişki yaşadığı M.G.’den (51) olan kızı Elif ile yaşamaya başladı. Şerife Lülecioğlu, geçen yıl 21 Mart’ta kızı Elif, evde beslediği kedilerle oynadığı için sinirlendi. Sanık Lülecioğlu’nun, terlikle darbettiği kızı yaralanarak baygınlık geçirdi. Lülecioğlu, bir süre sonra annesi A.İ.’yi arayıp, yaşanan olayı anlattı. Eve gelen A.İ., torunu ve kızını hastaneye kaldırdı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Elif Lülecioğlu, 6 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan anne Lülecioğlu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Şerife Lülecioğlu hakkında ’canavarca hisle beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak alt soydan çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ’2 kez silahtan sayılan cisimle kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“sinir krizi geçirdim. Kendime geldiğimde kızım nefes almakta zorlanıyordu”

Tutuklu sanık Şerife Lülecioğlu’nun, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında yargılamaya devam edildi. Duruşmada taraf avukatları ve tutuklu sanık Lülecioğlu hazır bulundu. Savunma yapan sanık, eşinin aşırı derecede alkol ve kumar bağımlısı olduğunu iddia ederek, "O gün kocam geldi, alkollüydü. Bana tehditlerde bulundu ve kavga ettik. Bunun üzerine ben sinir krizi geçirdim. Kendime geldiğimde kızım nefes almakta zorlanıyordu, ardından annemi aradım. Kızımı hastaneye götürdük" ifadelerine yer verdi.

Sanığın son savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, Şerife Lülecioğlu hakkında, ’kendini savunamayacak alt soydan çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak sanık Lülecioğlu’nun duruşmalardaki hal ve tavırları lehine takdiri indirim nedeni olarak kabul edildiği için sanığın cezası 1/6 oranında indirim yapılarak ’müebbet hapis cezası’na çarptırıldı.

Kaynak: iha