Bu sebepten dolayı aktivitelerde bulunan unsurların büyük önemi vardır. Çocuğun gelişimini destekleyebilecek ve önemli özellikleri almasında yardımcı olabilecek şeyler keşfedilebilir. Bunların yanında, çocuğun edinmesini istediğiniz çeşitli yaşam görüşlerini de oyunlar aracılığıyla öğretebilirsiniz. Mesela paylaşma, kardeşlik ve adalet gibi kavramlar çocuklara oyunlar aracılığıyla öğretilebilir. Farklı duygu ve değerlerin aktarılmasında bu tarz aktivilerin rolu gayet ciddidir. Bu sebepten dolayı hem aktivitenin kendisi, hem de aktivite de oynanacak oyuncakların yapılarına göz atmakta fayda var.

Oyunlar İle Zeka ve Sosyal Gelişim

Çocuk gelişimine oyunların farklı açılardan katkıları bilinir. Bazı oyunlar zekaya, bazıları ise sosyal becerilere katkı sağlayabilir. Özellikle matematiksel formüllere dayalı oyunlar, çocukların matematik kavramlarına aşinalığını artırabilir. Benzer bir şekilde, daha sosyal konulara yönelik oyunlar da çocukların empati gibi sosyal ve duygusal yönlerinin gelişimine destek olabilir. Bu konuda örneklerle ne tür bir oyun seçmek istediğinize karar verebilirsiniz.

●     Sosyal Beceriler İçin Oyuncak Seçimi

Çocuğun sosyal becerilerinin gelişmesi için oyuncak tercih etmek istiyorsanız, seçenekler gayet fazladır. Bunlar arasında özellikle başkaları ile birlikte oynanabilen oyuncaklar kritiktir. Böylelikle çocuk oyun kurallarını başkaları ile birlikte uygulamayı öğrenebilir. Paylaşma, saygı ve empati gibi beceriler de bu tarz oyunlarla gelişebilir. Bu sebepten dolayı interaktif oyunlar da tercih edebilirsiniz. Çocuk bir yandan eğlenirken bir yandan da başkalarının duygu ve düşüncelerini hesaba katmayı öğrenebilir.

Boğazına bozuk para kaçan yeğenini Heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada Boğazına bozuk para kaçan yeğenini Heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada

●     Empati Yetenegi İçin Oyuncak Seçimi

Çocukların empati yeteneği belirli yaşlardan sonra gelişir. Bu dönemde, çocuklar kendilerini başkalarının yerine koymayı öğrenirler. Bu açıdan farklı oyuncak seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bunlar arasında oyuncak bebek modelleri çok sık bir şekilde tercih edilir. Çocuklar, oyuncak bebek çeşitleri ile kendilerinin bir önceki halini öğrenebilirler. Bebeğin ihtiyaçları üzerinden oyun oynarken empati yeteneği geliştirebilirler. Genellikle oyuncak bebekler kız çocukları için tercih edilir, fakat benzer bir şekilde farklı figürler de tercih edebilirsiniz. Hem erkek hem kız çocukları için figüratif oyuncaklar bulunabilir.

●     Sorumluluk Anlayışı İçin Oyuncak Seçimi

Çocuklar sorumluluk kavramını zamanla geliştirirler. Bu açıdan oyuncaklar önemli rol oynarlar. Bunu sağlamak için farklı oyuncaklar tercih edebilirsiniz. Örneğin, oyuncak bebek modelleri arasından bebek bezi olan seçenekler bu açıdan tercih edilebilir. Çocuklar, bu oyuncaklarla belirli döngülerde meydana gelen sorumlulukları öğrenebilirler. Bebeğin ihtiyaçlarını karşılama şeklinde bir oyun ile sorumluluk bilinci geliştirilebilir. Aynı zamanda hayatın işleyişi ve büyümeye dair bilgiler de aktarılabilir. Özellikle yardıma ve ilgiye muhtaç bir bebeği oyuncak ile oynarlarsa, farklı kişilere karşı sorumluluk anlayışları gelişebilir. Bunun yanında çeşitli gündelik döngülerin önemi de vurgulanabilir. Gündelik ritimlerde oluşan sorumluluk da bu tarz oyuncaklar ile verilebilir.

Oyuncak Alışverişi

Oyuncak sektöründe çok çeşitli oyuncak bulunur. Farklı oyunlar için tercih edilebilecek seçenekler mevcuttur. İnternet ile bu seçenekleri karşılaştırıp hesaplı alışveriş yapmak mümkündür. Seçenekler arasında gezinirken çocuğun ilgi alanı da göz ardı edilmemelidir. Sonuçta çocuğun eğlenmesi gerekiyor ve eğlenmediği takdirde eğitim de verimli olmayabilir. Seçenekleri detaylıca ve hızlıca karşılaştırmak için çeşitli adresleri kullanabilirsiniz. Farklı oyuncaklar ile çocuklara farklı oyunlar sunulabilir. Bu durum çocuğun gelişiminde önemli olabilir. Oyun çeşitlerini artırarak daha eğlenceli ve çok yönlü bir gelişim de desteklenebilir.

Advertorial

Editör: İlker Önal