SİYASET

Önseçim, Sinop halkının tercihini yansıtacaktır



Gürbüz; “Bildiğiniz gibi 21 Kasım tarihinde Sinop Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğumuzu düzenlediğimiz bir basın açıklaması ile tüm Sinoplu hemşehrilerimize duyurduk. Aynı gün içerisinde CHP genel merkezi parti meclisi, partimiz MYK’sına yetki vermişti. Aralarında Sinop’unda olduğu belde, ilçe ve il belediye başkan adaylarını belirleme yönteminin parti MYK’sınca gerçekleştirileceğini biliyorduk. Basın açıklamamızı gerçekleştirdiğimiz günün akşamında, hem genel merkezimiz tarafından, hem CHP İl Başkanımız, hem de CHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Engin Altay tarafından arandım ve bu durum tarafıma da bildirildi. Zaten bizim de istediğimiz buydu. Bir önseçim yapılacak olması elbette daha demokratik bir kararın çıkmasına vesile olacaktır” dedi. 

SİNOP’UN CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ÜYELERİMİZ BELİRLEYECEK
2 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan ön seçimin oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştirileceğinin altını çizen Metin Gürbüz, CHP’nin aday adayları için parti üyelerinin kullanacağı oyların, oy kullanma işlemi bitmesi ardından diğer partilerde olduğu gibi Ankara’da değil aday adayları ve üyeler huzurunda açılacağını ve adayın bu şekilde belirleneceğini söyledi. Gürbüz; “Ön seçim, CHP’ye mensup, merkez ilçedeki ve ilimize katılan 4 köydeki üyelerimizin tam katılımıyla adayın belirlenmesi durumudur. Ön seçimin 2 yöntemi var. Hakim nezaretinde, yani kısaca yargı denetiminde olan bir önseçim var. Diğer bir yöntemde ise, parti genel merkezimizin yetkilendirdiği kişilerin huzurunda, üyelerin önüne sandık konularak yapılan bir önseçim. Bizim 2 Aralık tarihinde yapacak olduğumuz şey farklı isimler verilse de tam anlamıyla bir önseçimdir. Yani Sinop’ta CHP’nin belediye başkan adayını üyelerimiz belirleyecektir. Burada kullanılan oylar torbalara konulup Ankara’ya falan gitmeyecek. Sandıklar, denetmenlerin ve diğer aday adaylarının huzurunda açılacaktır. Sandıktan çıkacak sonuç genel merkeze bildirilecek ve genel merkez de o adayı partimizin Sinop belediye başkan adayı olarak atayacak ve ilan edecektir” diye konuştu.

ÖN SEÇİM, PARTİMİZE AVANTAJ SAĞLAYACAK
CHP’de gerçekleştirilecek olan ön seçimin partiye olumlu etkiler sağlayacağına inandıklarını ifade eden Metin Gürbüz, bu durumu avantaja çevirebileceklerini söyledi. Gürbüz; “Ön seçimin aslında avantajları ve pratik yansımaları var. CHP İl örgütünün, kadın kolları başkanlığının, ilçe örgütünün tüm üyelerinin seçimlere 4 ay öncesinden başlaması gibi bir avantajı olacak. YSK takvimi Ocak ayı başında açıkladı ama biz Aralık ayı başında başlamış olacağız. Aynı zamanda partimizin kuruluşu ve özünü teşkil eden, genel merkezimizin Sinop’umuz için onayladığı demokratik, kapsayıcı, siyasetin üyelerimize ve Sinopluya yansıtılarak, onların da karşılaştırma yapmasını sağlayarak, daha nesnel ve demokratik seçim yapabilmesi için Sinop’umuza yerel yönetim seçiminin partimizin lehine bir ateş yakacağına inanıyoruz” dedi.

ADAY TANITIMLI BİR ÖN SEÇİM YAPILMASINI ARZU EDİYORUZ
Ön seçim günü, oy kullanımı öncesinde 4 aday adayının kendilerini ifade etmelerine fırsat verilmesini arzu ettiklerini ifade eden Metin Gürbüz, bu yöndeki taleplerini yazdıkları bir dilekçe ile CHP Sinop il başkanlığına ilettiklerini söyledi. Gürbüz; “Biz ayrıca seçimin yapılacağı gün, salonda sandık konulmadan önce 4 aday adayının kendilerine verilecek süreler içinde kendilerini ifade etmelerine imkan verilmesini arzu ediyoruz. Yani biz aday tanıtımlı bir önseçim yapılmasından yanayız. Bununla ilgili CHP Sinop İl Başkanlığına yazılı bir dilekçe verdik. Onlardan da bu anlamda yönetim kurulu kararı bekliyoruz. 

Amacımız Sinop’ta demokratik bir yarışın, etik ve ahlaki kurallar çerçevesinde bir yarışın yapılması. Sinop halkı da bizden bunu bekliyor. Sinop halkı belediye başkan adayını kendi içinden seçmek istiyor. Sinop halkının tercihleri bu önseçimle birlikte mikro düzeyde ortaya çıkacaktır” diye konuştu.