İnsanlara süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirten Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem; Sütün A, B, D, E vitaminleri, demir, bakır, kalsiyum ve protein gibi büyüme ve gelişmenin temel yapı taşlarını  ve bağışıklık sisteminin korunmasını sağlayacak nitelikte besin elementlerini, süt proteininin vücut için alınması zorunlu aminoasitlerin tamamını içerdiğini aktardı.

1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle süt tüketimi konusunda farkındalığın daha da artmasını temenni eden Fatih Önlem sözlerini şöyle sürdürdü; “Sütün, sadece çocukluk dönemi için gerekli olduğu gibi yanlış bir kanı var oysa tüm yaş gruplarında süt ve süt mamülleri mutlaka tüketilmesi gerekir. Sağlıklı çiftlik hayvanlarından elde edilmiş, kontrollü şartlarda ısıl işlem uygulanarak güvenli hale gelen ve uygun ambalaj ile paketlenen pastörize ya da UHT sütü tavsiye ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığından onay almış işletmelerin ürünlerinin tercih edilmesi uygun olacaktır”. 

Önlem, son olarak üretim ya da satış yapılan işyerlerinde gıda hijyeni ile ilgili olumsuzluklar, her türlü şikâyet veya taleplerin  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kurulan “ALO 174 Gıda Hattı”nın aranarak bildirilebileceğini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber