YAŞAM

Ninpo artık yalnız değil



Bir hafta önce arkadaşımın biri yolda yürüdüğü sırada yavru bir kedi arkadaşımın peşine takılmış ve onu evine getirmiş. Benim kedi alacağımı bildiği için hemen beni aradı. Ancak biraz parazitten dolayı yaraları oluşmuş. Bana Alır mısınız?  diye bana teklifte bulundu. Ben ve eşim hiç tereddüt etmeden oldukça zayıf olan yavru kediyi alarak hemen bir veterinere götürüp tedavisine başladık . Durumunun iyi olduğu öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Şu anda Doktor kontrolünde bir haftadır mama ile besliyoruz. 2 yaşında olan kızımızla birlikte evde her yerde birlikteler ve oyun oynuyorlar. Çocuğumuz çok mutlu oldu. Kızımın dil sürçmesinden dolayı onu ‘Ninpo’ diye çağırıyor. O yüzden adını da ‘Ninpo’  koyduk.” dedi.  

Veteriner Hekim Tamer Ersoy ise, “Yavru kedi bulunduğunda yaklaşık bir aylıktı. Süt ve suyla bakıma alındı ve düzenli aşıları yapılıp 3 gün boyunca parazit tedavisi uyguladık. Şu anda durumu iyi.” dedi.

Sokakta bulunan yavru kediyi bir ailenin sahiplenerek evde bakıma almasının sevindirici olduğunu belirten Ersoy, “Minik kedimiz kendine bir yuva buldu ve sahiplenilmiş oldu. Diğer sokakta yaşayan kedilere göre şanslı. Hayvan sever vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını sokakta yaşayan kedi ve köpek yavrularına sahip çıkmalarını bekliyorum.”