İSTANBUL (AA) - NetWork, 2024 ilkbahar/yaz sezonunda genişlettiği N-Green koleksiyonu ile sürdürülebilir modaya katkıda bulunmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, NetWork, N-Green koleksiyonu ile sürdürülebilir modanın aynı zamanda şık ve modern olabileceğini de kanıtlıyor. Koleksiyon, ekolojik bütünlüğü korumayı amaçlıyor.

NetWork, N-Green koleksiyonu ile "bilinçli değerlerimiz aynı zamanda inovasyonumuzun da ilham kaynağı" diyerek, çevre üzerinde en az etkiye sahip ürünleri modaseverlere sunmaya devam ediyor.

Sürdürülebilirliğe olan bağlılığını gösteren NetWork N-Green koleksiyonu, ilkbahar/yaz 2024 sezonunun yüzde 34'ünü oluşturuyor.

N-Green koleksiyonunda, botanik kökenli endüstriyel ormanlardan elde edilen Lyocell içerikli malzemelere, yıkama esnasında daha az su, elektrik, kimyasal kullanılarak tasarlanan denim ürünlere yer veriliyor.

Lyocell, NetWork'ün N-Green sürdürülebilir koleksiyonunun önemli bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Yüzde 100 Lyocell ve ayrıca bazı Lyocell karışımlarından yapılmış tasarımlar ile N-Green Lyocell serisinin yumuşak yüzeyi ciltte nazik dokunuş ve serinlik hissi verirken, düşük kırışma özelliğiyle de giysilerin bakımını da kolaylaştırıyor.

Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak

Üretiminde sadece su, selüloz gibi doğaya duyarlı malzemeler kullanılıyor. Lyocell içerikli malzemeler neredeyse sıfır atık ve düşük seviyeli emisyonlarla özellikle çevre dostu olma özelliği taşıyor.

Koleksiyonda denimleri yıkama sürecinde su tüketimini minimuma düşürerek yüzde 95 su tüketim tasarrufu hedefleniyor.

Proje kapsamında hazırlanacak ürünlerin üretimi için yağmur suyu toplama sistemleri gelişimi sağlanmış üreticilere odaklanıyor.

Yüzde 80'e kadar daha az elektrik kullanımı, sıfır zararlı kimyasal kullanımı, etik üretim ve çevreye etki ölçümlerinin daha az olmasını hedefleniyor.

NetWork'ün yeni sezon iddiasını destekleyecek N-Green koleksiyonu, farklı form ve renklerle hazırlanan parçalarıyla moda sahnesindeki yerini alıyor. Etiket ve ambalajlarda geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak sürdürülebilir moda anlayışıyla NetWork, daha iyi bir dünya için ekolojik faydayı ileri düzeye taşıyor.

Geçen yıl dünyanın en büyük sürdürülebilir pamuk programı "Better Cotton"a üye olan NetWork, pamuk endüstrisinde su kullanımını azaltmayı, sürdürülebilir tarım politikalarını desteklemeyi ve Better Cotton çiftçilerine destek sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: aa