Ya olduğun gibi görün ya'da göründüğün gibi ol demiş mevlana hazretleri ne'de güzel söylemiş günümüzde insanlar nedense hal ve hareketlerinde hiç tutarlı değiller kişi ne ise o olmalıdır. 

Arkadaşım bir gün yahu iki yüzlülere artık çok fazla kızmıyorum dediğinde ona sebebini sormuştum cevaben ya arkadaş bende şaştım artık insanların o kadar çok yüzü varki aklım durdu demişti.

Şimdi soruyorum çokmu zor olduğumuz gibi görünmek kendimiz olmak bence daha kolay yaşama'mızı sağlar çünki yalanlar'dan riyalar'dan yapmacık haraketler'den uzak olur insan ve bir yalanı kapatmak için yeni bir yalan aramak zorunda kalmaz.

Sosyal hayatımızda tanıdığımız bir çok isim ve yüz gerek sanatcı gerek yazar gerekse aktivist yada sosyal medya aracılığıyla tanıdığımız insanlar yaşadığı ömürleri içerisinde birlikte yaşadıkları halkların inançları'yla alışkanlıkları'yla dalga geçtiğini onları çeşitli şekillerde aşşağıladıklarına şahit oluyoruz.

Kendileri gibi olmayanlarla bir ülkede yaşamak aynı havayı teneffüs etmek istemediklerini söyleyip dururlar ancak nemalandıkları bu ülkeyide bir türlü terkedemezler.. 
kendilerini aydın ve solcu olarak niteleyen bu güruh kahır ekseriyetle marksist leninist mao'cu bir sisteme hayrandırlar  büyük çoğunluğu ateisttir. ve ömürleri boyunca islama ve müslümanlara karşı hasmane düşmanca tavırlar takınmışlar inançlı insanları rencide etmekten geri durmamışlardır.

Hal böyleyken yaşantıları ortadayken öldüklerinde ne kadar samimiyetsiz oldukları ortaya çıkmıştır. (bir kişi hariç aziz nesin) çünki cenazeleri ömürleri boyunca uğramadıkları camiilerden kaldırılmış..islami usullere göre defnedilmiştir. Ve bu tipler yaşadıkları sürece kendileri gibi olmayan halkı cahil olmakla suçlamış halkın verdiği kararları aşşağılamış sağ duyulu insanların seçtikleri partilere hep bir yön çizmiş ya irana ya afganistana yada muadillerine benzetmeye çalışmıştır. 

Halbuki içinde yaşadıkları ülkenin halkına yabancı bu güruh kendine ya rusya ya küba yada kuzey koreyi örnek almış onlara benzeme gayeri içerisindedir. şimdi demem o'ki inandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanırsınız.

Yahu şaşıyorum sizin mantığınıza hiç mi kendimiz gibi olmak gelmiyor aklınıza binlerce yıllık tarihi olan, bir milletiz geçmişimiz belli. lakin nedense bilhassa solcu güruh sürekli ülkesini başka ülkelere benzetmek düşüncesinde. kendi aklında, lenin stalin mao che tiplemeleri, karşı tarafta ya ışıd ya iran yada başka bir benzetme arkadaş biz binlerce yıllık tarihi olan türk milletiyiz ve öylede kalacağız inancımızla örf ve törelerimizle biz buyuz siz hangi millete benzemek isterseniz, benzeyin. ancak bizi birilerine benzetip durmayın.

Yukarıda'da dediğim gibi, samimiyseniz eğer,vasiyet edin'de cenaze'niz camiye getirilmesin meşgul etmeyin, müslümanları zira işimiz çok bizim. boş şeylerle vaktimizi harcamayın vesselam...