Nasıl bir sivil toplum örgütü istiyoruz?
Herkese eşit mesafede duran, olayları objektif değerlendiren...
Fikir ve proje üreten...
Toplumun ve ait olduğu coğrafyanın gelişmesine katkıda bulunan...
Ekonomik, sosyal, kültürel açılımlar yapabilen...
Evrensel ilkeleri savunan, demokrasiyi savunan...
Çağdaş, modern bir Türkiye ideali peşinde koşan...
Bireyi unutmayan...
Tabela derneği değil, gerçek anlamda bir sivil toplumcu...
Daha çok çözüm odaklı...
Toplumsal empati yapabilen...
Etik değerleri savunan...
Bazı durumlarda sofistike, hep vizyoner...
Değil mi?
Öyle...
Listeyi uzatmak mümkün...
Buraya yeni şartlar da eklemek mümkün...
Bunları neden yazıyorum.
Açıklayayım...
Dün Küçükçekmece Paşa Garden Restaurant’ta Siad(Sinoplu İş adamları derneği)13.olağanüstü kongresi gerçekleşti. Sekiz yıl boyunca en iyi şekilde İstanbul’da Sinopluları temsil eden Siad başkanı Rafet Orhan, yeni başkanlığa seçilen Mukaddem Yıldırım’a devretti.
Siad Sinop iş adamlarını bünyesinde barındıran her geçen gün daha çok ivme kazanan, her geçen gün bir önceki yıllardan daha fazla katma değer kazandırmak için çalışan bir Stk olma yolunda devam ediyor.
Yukarıda saydığım özelliklerin içine de aidiyet duygusunu yazmam gerekiyor. Aidiyet duygusu ile birlikte ‘’Doğdukları topraklara çok şey borçlu’’ olduklarını bilen ve bu bilinçte hareket kabiliyeti olan yeni bir yönetim kurulu oluştu.
Sürdürebilir olma sözünün sadece sözlü olarak değil, eylem olarak yürürlüğü girmesi için bir araya gelen yeni yönetim kurulu, yeni başkanlığa seçilen Mukadder Yıldırım’ın iş tecrübesi, bilgi birikimi en önemlisi samimiyeti ile bütünleştiği zaman inanıyorum ki, Sinop ve Sinoplular için bir kazanç olacaktır.
Tüm enerjimizi, bilgi birikimi, iş gücü, insan gücü ile birleştiğinde, ötekileştirmeden, herkesi dinleyen her fikrin altın değerinde olduğu bilinci ile hareket eden, yönetenlerin her şeyi bilmediği ancak yön gösterdiği hedef belirleyen, insanlar olduğunu unutmadan, ben yerine biz diyebilen bir yönetim kurulu ile inşallah birlikte yol alacağız.Bu yol bazen patika,bazen asfalt olsa da hedefine sıkı sıkı kitlenen kişilerin olduğunu biliyor en azından öyle olmasını arzu ediyorum.
İş yapabilme becerisini, Ülke konvektöründe dışa yansımasını ve yansımaları da yapılan proje, eylem ve vizyon ile ortaya konulacağından hiç şüphem yok.
İyi projeler, ezber bozan aktiviteler ve farkındalık yaratan organizasyonlar, sosyal sorumluluk projeleri, eğitim, moral ve motivasyon yeniden yapılandırma, her zaman kabul görmüş, bunun için Ar-ge, Dijital platformlar güncelliğini korumaya devam edecektir. Gerçek ihtişamın saygınlık ve samimiyetten geçtiği vurgusunu hatırlatırsak bu ekibin bunu başaracağından eminim.
Yeni yönetime seçilen iş insanlarını tebrik eder, geçmiş dönemde emeği geçen her iş insanına da teşekkür ederim…