Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırmasına göre Türkiye'nin en mutlu kenti Sinop.. Çünkü en başta huzur vardı. Ancak Sinop son zamanlarda pek mutlu değil..

Neler oldu da bizim Sinopumuz silahların patladığı, intiharların, hırsızlığın, uyuşturucu kullanımının arttığı bir yer haline geldi. Eskiden Sinop'ta şimdiki gibi trafik ışıkları bile yoktu.. İlçelerin de merkezden aşağı kalır yanı yok. İlçelerde de uyuşturucu kullanımı her yıl artıyor.. Ne oldu Sinop'a?. Burada bir yönetim zaafı mı var?.. Veya eksikler mi var?.. Bu soruyu ben de Sinop ve ilçelerini yöneten yetkililere soruyorum..

Sinop ve ilçeleri silahların patladığı ve uyuşturucu çetelerinin kol gezdiği bir yer olmaktan bir an önce çıkarılmalı.. Biliyorsunuz uyuşturucu kullanımı artık liselere kadar düştü.. Bunun önlemini almak da emniyet teşkilatına düşüyor.. Personel sıkıntınızı jandarma ile telafi edebilirsiniz.. Çünkü jandarma da artık İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.. İşte Sinop ve ilçelerinde 2014 ve 2015 yılında yaşanan bazı olaylar:  Sinop'ta damadını hedef alan emekli polis silahla dehşet saçtı. Saldırıda 3 kişi yaralandı. Türkeli ilçesinde girdiği bunalımdan kurtulamayan 53 yaşındaki kadın evinin banyosunda intihar etti. Boyabat ilçesinde girdiği bunalımdan kurtulamayan bir kişi kendini asarak canına kıydı.  Sinop'ta piyasaya sahte para sürmeye çalışan 3 şüpheli, 3 adet sahte 200'lük banknotla yakalandı. 

Çeşitli illerde dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinden ikisi Sinop'ta yakayı ele verdi.  Gerze ilçesi Yenikent köyü, Veleş mahallesinde yaşayan bir vatandaş, ağaçta asılı bulundu.  Boyabat ilçesinde girdiği psikolojik bunalımdan kurtulamayan şeker hastası vatandaş, kendini silahla vurarak intihar etti.   Sinop Valilik meydanı Gökçe Eczanesi önünde yaşanan silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı. Sinop'ta seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili Adayı Nazım Maviş'in düzenlediği halk toplantısı sırasında havaya ateş açan Güray C., polis tarafından yakalandı.  Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Türkeli ilçesinde girdiği psikolojik bunalımdan kurtulamayan 75 yaşındaki bir kadın tabancayla kendini vurarak intihar etti.  Sinop'ta jandarma yapılan operasyonda 2 tabanca, 2 tüfek, 1 şarjör, 28 mermi ve 24 av fişeğinin ele geçirildi.  Sinop İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Kısım Amirliği ekipleri il merkezi ve ilçelerde çok sayıda suç olayının önüne geçti.  Sinop'ta jandarma tarafından yapılan yol kontrolü sırasında satışa sunulmak üzere hazırlanan bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Gerze ilçesinde uyuşturucu operasyonu yapıldı. Operasyonda 43.8 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 312 adet Hint keneviri bitkisi, 29.75 gram kubar esrar maddesi ve 3.2 gram Hint keneviri bitkisi tohumu ele geçirildi. 2 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Durağan ve Erfelek ilçelerinde jandarma tarafından yapılan operasyonlarda 10 kilo kubar esrar ile 400 kök Hint keneviri ele geçirildi. Ayancık ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen 4 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Yapılan aramalarda 2 paket halinde 12.10 gram bonzai tabir edilen uyuşturucu madde, 534 adet uyuşturucu olduğu değerlendirilen hap, 191 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Bir zamanlar huzurun ve mutluluğun bol olduğu Sinop ve ilçelerinde böyle asayiş olaylarının bu denli artmış olması inanın beni çok üzüyor.. Başta Sayın Valim Dr. Yasemin Özata Çetinkaya olmak üzere bütün emniyet teşkilatının bu gibi olayların büyümemesi için gerekli tedbirleri alarak azaltmalarını diliyorum.. Şimdiden sıkı tedbir almazsanız, bu olayların önünü alamayız bilesiniz..